Jonges, jongerenvoorstelling 14+

Placeholder

Een voorstelling over ontluikende liefde, de angst om anders te zijn en de moed die ervoor nodig is om tegen de stroom in te zwemmen.

Fedde worstelt met zijn geaardheid, het gezin waar hij uitkomt en de ongeschreven regels van de Friese dorpscultuur. Hij voelt zich in veel opzichten anders dan zijn omgeving, maar doet poging na poging om erbij te horen. Met tegenzin gaat hij met zijn vrienden naar de kroeg om meiden te spotten. Waarom lukt het hem niet zichzelf te zijn in zijn vriendengroep? Deze voorstelling wordt in de klas gespeeld en duurt twee lesuren. In het eerste lesuur wordt de voorstelling gespeeld en in het tweede lesuur vindt er op interactieve wijze onder leiding van een educatie medewerker een nagesprek plaats met de acteurs.

Uit gesprekken die regisseuse Wieke Ten Cate met Friese jongeren voerde bleek dat homoseksualiteit nog steeds een ongemakkelijk en weinig besproken onderwerp is. ‘Je kunt het wel zijn, maar dan hoef je het toch niet te zeggen?’ 

Info voor de leerkracht

We spelen de voorstelling voor één klas dus zo’n 25/30 leerlingen per voorstelling. De voorstelling duurt één lesuur en het interactieve nagesprek met de acteurs duurt zo’n 30 minuten. Dit nagesprek is onder leiding van een educatie medewerker. De voorstelling is altijd incl. nagesprek. De voorstelling is grotendeels Nederlandstalig en bevat daarnaast Liwadders en Fries. 

De speelperiode is van 1 november t/m 10 dec 2021 Wil je de voorstelling boeken ga dan naar www.tryater.nl/Jonges of mail naar jannie@tryater.nl

Discipline
Theater
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Doelgroep
Bovenbouw
Duur
2 lesuren
Kosten per leerling
€ 10,00
Toelichting kosten
De voorstelling kan betaald met CJP cultuurkaart.
Maximaal groepsgrootte
25 tot 30