Jonges, jongerenvoorstelling 14+

Placeholder

Een voorstelling over ontluikende liefde, de angst om anders te zijn en de moed die ervoor nodig is om tegen de stroom in te zwemmen.

Tryater komt dit jaar met een voorstelling voor de bovenbouw die bij jou op school in de klas gespeeld wordt, inclusief nagesprek.

Jonges vertelt het verhaal van Fedde die worstelt met zijn geaardheid, het gezin waar hij uitkomt en de ongeschreven regels van de Friese dorpscultuur waarin hij opgroeit. Fedde voelt zich in veel opzichten anders dan zijn omgeving, maar doet poging na poging om erbij te horen. Met tegenzin gaat hij met zijn vrienden naar de kroeg om meiden te spotten. Waarom lukt het hem niet zichzelf te zijn in zijn vriendengroep? Uit gesprekken die regisseuse Wieke Ten Cate met Friese jongeren voerde bleek dat homoseksualiteit nog steeds een ongemakkelijk en weinig besproken onderwerp is. ‘Je kunt het wel zijn, maar dan hoef je het toch niet te zeggen?’

Met het spelen in de klas wil Tryater persoonlijk theater maken wat dichtbij komt. In het eerste lesuur wordt de voorstelling gespeeld en in het tweede lesuur vindt het nagesprek met de acteurs plaats. Dit is onder leiding van een educatie medewerker. 

Info voor de leerkracht

We spelen de voorstelling overdag en kunnen meerdere keren op een dag spelen. Wel willen we graag in één ruim klaslokaal zitten waar we alle voorstellingen  van die dag/dagen spelen. Hier kunnen we dan de opstelling maken die nodig is voor de voorstelling.

Discipline
Theater
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Doelgroep
Bovenbouw
Duur
2 lesuren
Kosten per leerling
€ 10,00
Toelichting kosten
Deze voorstelling kan met CJP tegoed betaald worden.
Maximaal groepsgrootte
25 tot 30