Placeholder

Topstukken uit de National Portrait Gallery

Leerlingen ontdekken in Icons verhalen over hoe mensen van vroeger tot nu laten zien wie ze zijn, of hoe ze zouden willen overkomen.

Vanaf 11 september 2021 t/m 9 januari 2022 zijn in het Fries Museum portretten te zien uit de collectie van de National Portrait Gallery van Londen. Schilderijen, foto’s, beelden, prenten en tekeningen van kunstenaars wereldwijd, van Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck tot Andy Warhol en Marlene Dumas. Onder de geportretteerden zijn wereldberoemde iconen, van Koningin Elizabeth I en William Shakespeare tot Audrey Hepburn, David Beckham en Malala Yousafzai. Aan de hand van bijna honderd meesterwerken ontdekken leerlingen in Icons alles over portretkunst, van staatsieportretten tot selfies!

Leerlingen duiken tijdens het bezoek de diepte in door de verschillende kunstwerken te bevragen, onderzoeken, bespreken of beeldend daarop te reageren, met ruimte voor iedere leerling om haar/zijn eigen mening te vormen en dit te delen met de groep. Ze kijken zich rijk!

Tip: combineer het bezoek met een beeldende verwerking in ons atelier, een gastles op school of een film bij Slieker Film.

Info voor de leerkracht

Na binnenkomst splitsen we de groep in tweeën, als de groep uit meer dan 15 leerlingen bestaat. Houdt u daar alvast rekening mee?

Wanneer het vanwege Corona niet mogelijk is om het museum te bezoeken met uw klas, is een museum-op-school variant van dit programma mogelijk. 
Neem contact met ons op als u meer hierover wilt weten. We stemmen dan op maat het programma met u af. 

Discipline
Beeldende vorming
Erfgoed
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
75 minuten
Kosten per leerling
€ 5,00
Toelichting kosten
Als u kiest voor een beeldend programma in ons atelier erbij, dan verdubbelen zowel de programmatijd als de kosten per leerling.
Maximaal groepsgrootte
30