Haute Bordure

Placeholder

Laat trots zien wie je bent!

Borduur je verhaal, van vroeger, nu of de toekomst

Vanaf 13 februari t/m 18 juli 2021 is in het Fries Museum de tentoonstelling Haute Bordure te zien. Sinds mensen kleding dragen, wordt die versierd, eenvoudig met kleurig draad en kraaltjes, of uitbundig met edelstenen. In de tentoonstelling zie je kleding en accessoires van soms wel vierhonderd jaar oud tot nu, van chique mannenvesten, stoere spijkerjassen tot hippe jurken, mutsen en tassen. Je ontdekt allerlei verhalen over hoe mensen van vroeger tot nu laten zien wie ze zijn en bij welke groep ze horen. Denk maar aan het embleem van je voetbalclub of school op je T-shirt, sokken of tas.

Ook zijn er bijzondere weetjes te ontdekken. Wist je dat borduren vroeger vaak door mannen werd gedaan die kleermaker waren in een gilde? Aan sommige kledingstukken is meer dan duizend uren gewerkt, steekje voor steekje, met eindeloos veel geduld. En wist je dat rapper Ronnie Flex een geborduurd spijkerjack van het beroemde modehuis Gucci heeft?

Ontdek hoe jij iets kan borduren met een zelfbedacht ontwerp. Een logo van je naam, helemaal zelf geborduurd! Die kan daarna op je jas, spijkerbroek of tas en is uniek: niemand heeft dezelfde! 

Info voor de leerkracht

Wanneer het vanwege Corona niet mogelijk is om het museum te bezoeken met uw klas, is een museum-op-school variant van dit programma mogelijk. 

Neem contact met ons op als u meer hierover wilt weten. We stemmen dan op maat het programma met u af. 

Discipline
Algemeen
Beeldende vorming
Erfgoed
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
75 minuten
Kosten per leerling
€ 5,00
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
Na een gezamenlijke start wordt de groep in tweeën gesplitst, houd u alvast rekening daarmee? Neem gerust een extra collega mee, zodat er bij beide groepen een begeleider is.