Fries Verzetsmuseum

Placeholder

Onderzoek naar persoonlijke verhalen uit de oorlog

Het Fries Verzetsmuseum vertelt verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten, over mensen die moeilijke keuzes moesten maken.

In het  Fries Verzetsmuseum brengen ooggetuigen en voorwerpen met een persoonlijk verhaal de oorlog dichtbij.  Leerlingen onderzoeken de dilemma’s van deze ooggetuigen. Thema’s die aan bod komen zijn: bezetting, dagelijks leven, verzet,  Jodenvervolging, onderduiken, NSB en Engelandvaarders.

Vanuit een thema of persoonlijk verhaal onderzoeken leerlingen de Tweede Wereldoorlog in Frieland. Dit kan op verschillende manieren. Van een korte inleiding en veel tijd voor zelfstandig werken of een onderzoek tot een compleet interactieve rondleiding en nu ook via een online virtuele tour met opdrachten. Wanneer u het bezoek wilt insteken vanuit burgerschap, dan is dit ook mogelijk.

Bent u geïnteresseerd in een combinatieprogramma met een ander onderdeel van het Fries Museum, of een stadswandeling, dan we stemmen we de duur van de verschillende onderdelen met u af. Meer informatie is te vinden op onze website.

Een bezoek aan het Fries Verzetsmuseum is het hele schooljaar mogelijk. We raden aan om buiten de piekmaanden maart-april-mei het museum te bezoeken. 

Info voor de leerkracht

Na binnenkomst wordt uw groep - als deze groter is dan 16 leerlingen - opgesplitst in twee groepen. Zij doen inhoudelijk hetzelfde programma, alleen in een andere volgorde. U mag een extra begeleider meenemen, als u dat fijn vindt.

Discipline
Erfgoed
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
75 minuten
Kosten per leerling
€ 5,00
Maximaal groepsgrootte
30