Fries Verzetsmuseum

Placeholder

Onderzoek naar persoonlijke verhalen uit de oorlog

Het Fries Verzetsmuseum vertelt verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten. Het gaat over mensen die moeilijke keuzes moesten maken in een bijzondere tijd.

Het museum brengt met persoonlijke verhalen van ooggetuigen en persoonlijke voorwerpen  de oorlog dichtbij.  Leerlingen onderzoeken de dilemma’s van deze ooggetuigen. Thema’s die aan bod komen zijn: bezetting, dagelijks leven, verzet,  Jodenvervolging, onderduiken, NSB en Engelandvaarders.

Elke klas is anders, daarom bieden we scholen verschillende varianten voor een museumbezoek. Onze museumdocenten zijn ten allen tijde beschikbaar voor de leerlingen, welke variant ook wordt gekozen. Van een korte inleiding en veel tijd voor zelfstandig werken of een onderzoek tot een compleet interactieve rondleiding of iets daar tussenin. Wanneer u gebruik wilt maken van het MBO programma ‘Vrijheid toen en nu’ vanuit Burgerschap, dan is dit ook mogelijk.

Bent u geïnteresseerd in een combinatieprogramma  met een ander onderdeel van het Fries Museum, of een stadswandeling, dan we stemmen we de duur van de verschillende onderdelen met u af. Meer informatie is te vinden op onze website.

Info voor de leerkracht

Kijk op onze website http://www.friesverzetsmuseum.nl/onderwijs/voortgezet-onderwijs/ voor meer informatie.

Discipline
Erfgoed
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
60-90 minuten
Kosten per leerling
€ 4,00
Toelichting kosten
Met ingang van 1-1-2021 zijn de kosten per leerling € 5,-.
Maximaal groepsgrootte
30