Een bewegend kunstwerk!

Placeholder

Aan het werk met kunst en techniek

Ga met je klas aan de slag om samen een kinetisch kunstwerk te gaan maken! Hoe moet het eruit gaan zien? Hoe gaan we t met elkaar in beweging zetten

In deze workshop wordt er met de groep gebouwd aan een bewegend kunstwerk van hergebruikt materiaal. Er kan samengewerkt worden in kleinere groepjes maar uiteindelijk moet het één groot bewegend geheel worden!

We gaan kijken naar hoe andere kunstenaars dat doen en gezamenlijk besluiten hoe we het kunstwerk in beweging gaan zetten; gebruiken we een motor of maken we gebruik van de wind? Of de zon? Of misschien moeten we het kunstwerk wel zelf gaan aantrappen?

Er wordt in deze workshop een link gelegd tussen kunst en techniek en er worden manieren aangedragen om beweging in gang te zetten die gelijk in de praktijk gebracht kunnen worden. Daarnaast kijken we ook samen naar beeldende aspecten en inhoud om het een interessant geheel te laten worden!

Info voor de leerkracht

Locatie is de DOAS of in overleg op school

Discipline
Beeldende vorming
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
2 uren
Kosten per groep
€ 250,00
Toelichting kosten
vanaf 250 euro per groep voor workshop van 2 uren, inclusief materiaal en voorbereiding, afhankelijk van de wensen van de school
Maximaal groepsgrootte
15