Circusworkshops

Placeholder

Circus

Op zoek naar een leuke invulling voor een buitenschoolse activiteit of vervanging van een gymles? Wat dacht je van circustruuks leren!

Iedereen kan kennismaken met circustechnieken via diverse workshops.

Bij de workshops kunnen er verschillende technieken aan bod komen, zoals jongleren, rola bola, diabolo, flowerstick, eenwielfietsen, acrobatiek, koordlopen, piramides bouwen en luchtwerk (luchtwerk hangt van de bevestigingsmogelijkheiden van de locatie af, denk aan een gymzaal). Dit onder begeleiding van onze circustrainer(s).

Laat na de workshop in de circuspiste aan iedereen zien wat je geleerd hebt!

Info voor de leerkracht

Circus Saranti wil een stimulans geven aan de belangstelling voor en verbreding van jeugdcircus gezien de sociale en maatschappelijke functie die het kan hebben. Circus is niet alleen een aanstekelijk tijdverdrijf. Uit onderzoek naar de effecten van het jeugdcircus door de jaren heen blijkt dat deelnemers hun concentratie, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing verbeteren, dat ze motorisch sterker worden, meer op zichzelf en op anderen durven te vertrouwen, dat ze meer gaan onderzoeken en improviseren, zich beter uiten, en beter met gevoelens van angst en spanning van zichzelf en anderen overweg kunnen.

Info voor de ouders

Kijk voor meer informatie op www.saranti.nl

Discipline
Algemeen
Theater
Circus
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
In overleg
Toelichting kosten
Op aanvraag via info@saranti.nl
Maximaal groepsgrootte
15 leerlingen op 1 circustrainer
Opmerkingen
Meerdere circustrainers zijn mogelijk.