Placeholder

Ik ben beter dan jij?!

Woensdag 7 december 10 - 15.30 uur organiseren het Noord Nederlands Orkest en de JongerenTop een programma over muziek, identiteit en uitsluiting.

Op woensdag 7 december van 10.00 tot 15.30 uur organiseren het Noord Nederlands Orkest en de JongerenTop een programma over muziek, identiteit en uitsluiting voor jongeren van bovenbouw VMBO, HAVO, VWO en Gymnasium. MBO scholen zijn ook welkom voor invulling van het Burgerschapsprogramma. Jongeren gaan naar een concert met popmuziek en klassieke muziek.

Tijdens het concert worden 1000 jongeren door de presentator op een theatrale manier meegenomen in de verhalen achter de muziek en het gedachtengoed van een componist zoals Wagner maar ook die van popartiesten die gaan over identiteit en uitsluiting. Het concert laat zien welke rol muziek speelt in de zoektocht naar de eigen identiteit en hoe mensen worden uitgesloten of zich boven een ander stellen.

Na het concert gaan de jongeren in groepjes met elkaar in gesprek over deze thema’s onder begeleiding van tafelhosts en volgen ze een creatieve workshops naar keuze zoals: vloggen, fotograferen, dans, muziek, spoken word etc. De verhalen en creaties van de jongeren worden gebruikt als inspiratiebron voor het maken van een professionele muziektheaterproductie die in 2024 gaat touren langs de noordelijke festivals.

Programma van de dag:

10.00 – 10.20u: ontvangst
10.30 – 11.30u: opening en concert
11.45 – 12.45u: workshopronde 1 – gesprekstafels en creatieve workshops
12.45 – 13.45u: lunch
13.45 – 14.45u: workshopronde 2 – gesprekstafels en creatieve workshops
15.00u: gezamenlijke afsluiting Vooraf wordt er een lespakket beschikbaar gesteld als voorbereiding op het bezoek aan het NNO. We werken samen met: RUG faculteit Pedagogische Wetenschappen, SPOT, Discriminatiemeldpunt

Info voor de leerkracht

Vooraf wordt er een lespakket beschikbaar gesteld als voorbereiding op het bezoek aan het NNO.
We werken samen met: RUG faculteit Pedagogische Wetenschappen, SPOT, Discriminatiemeldpunt

Aanmelden kan via: https://nno.nu/1000-stemmen-2022
Contactpersoon Lily Lanser, l.lanser@nno.nu

Discipline
Beeldende vorming
Theater
Muziek
Media
Multidisciplinair
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Doelgroep
Bovenbouw
Duur
10 - 15:30 uur
Kosten per leerling
€ 12,50
Toelichting kosten
Concert, 2 workshops en lunch.
Maximaal groepsgrootte
Er kunnen 1000 jongeren in de zaal: vol is vol!
Opmerkingen
Gratis vervoer zoals een groepsticket voor de trein is mogelijk.