Kunstkade en het voortgezet onderwijs : Wat bieden wij?

Kunstkade organiseert en coördineert cultuureducatie voor het onderwijs in de gemeente Leeuwarden. Van peuters tot en met jongeren. Doel hiervan is: bijdragen aan de culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dit doen we als netwerkorganisatie samen met alle culturele instellingen, aanbieders en scholen.

Komend schooljaar 2020-2021, gaat het weer bruisen van de activiteiten. Naast al het mooie cultuuraanbod van de culturele instellingen en –aanbieders aankomend schooljaar zijn er nog een aantal andere cultuurtrajecten waar je als school op kunt inschrijven. Zoals de proeftuinenen, het Cultuurmenu, de Art Trip voor het 3e jaar, Stap op de rode loper.

Wat doet Kunstkade nog meer?

ü  Kunstkade adviseert en ondersteunt met aanvragen voor subsidies. Bijvoorbeeld aanvragen voor het VMBO in het kader van Fonds voor Cultuur Participatie.

ü  Kunstkade geeft advies over beleid en activiteiten op het gebied van cultuureducatie en deskundigheidsbevordering.

ü  Kunstkade geeft advies over aanbieders van cultuureducatie. Op www.kunstkade.nl staan 200 aanbieders van cursussen, workshops en meer.

ü  Denk je na over een kunst- en cultuurportfolio? Via Kunstkade kun je een presentatie of workshop aanvragen.

ü  Kunstkade is CKV acceptant. Hier kun je culturele activiteiten betalen met de cultuurkaart.

ü  Samen met de Kunstkadepartners, te weten alle culturele instellingen, MBO- en HBO instellingen, én onze Kunstkade aanbieders, kunnnen we een totaalprogramma voor jouw school maken. Een culturele dag, een project of een teamtraining.

 

Kunstkade Leeuwarden

Achter de Hoven 2, Leeuwarden

058-2895365

 

Gretha Straatsma, coördinator voortgezet onderwijs