Doe mee(r) met filmeducatie! 4x Film

Ben je docent en wil je graag met filmeducatie aan de slag? Of ben je daar al mee bezig en wil je je kennis een stapje verder brengen? Onze kernpartners Keunstwurk en Kunstkade organiseren dit kalenderjaar vier sessies waarin je wordt meegenomen in de wereld van film en de wijze waarop je filmeducatie goed kan inpassen in jouw vak, of dat nu CKV is of wiskunde, Nederlands of Biologie. De volgende workshops staan gepland: “animatie maken” op 28 september en “film in je vak” op 12 oktober.

Programma filmeducatie voor leraren vo uit Friesland

Ben je docent en wil je graag met filmeducatie aan de slag? Of ben je daar al mee bezig en wil je je kennis een stapje verder brengen? Onze kernpartners Keunstwurk en Kunstkade organiseren dit kalenderjaar vier sessies waarin je wordt meegenomen in de wereld van film en de wijze waarop je filmeducatie goed kan inpassen in jouw vak, of dat nu CKV is of wiskunde, Nederlands of Biologie. Na de vakantie staan de volgende workshops gepland: “animatie maken” op 28 september en “film in je vak” op 12 oktober. Beide sessies zijn inclusief soep en broodjes. Volg ze beiden, of kies er eentje.

Animatie maken

Hoe maak je een animatiefilm met je klas? Hoe verbeeld je een verhaal? Welke apps gebruik je dan? En welke animatietechnieken? Dit en meer leer je tijdens deze hands-on sessie. Want animatie is breed inzetbaar, een taal waarmee je iets kunt vertellen. Animator en illustrator Eva Lenis laat tijdens de workshop zien en vooral ook ervaren hoe je als docent in het vo met je leerlingen met animatie aan de slag kunt, hoe je een verhaal maakt en verbeeldt. Na afloop worden alle zelfgemaakte animaties achter elkaar gemonteerd, bekeken en besproken.

Film in je vak

Wist je dat je door zelf film te maken, je op een andere manier leert? Je leert voorbereiden, plannen, samenwerken, creatief denken en presenteren. Je leert zorgvuldig te werken, te experimenteren en iets te verbeteren. Maar hoe pas je praktische filmvaardigheden toe in je eigen vak? Hoe verfilm je bijvoorbeeld een dialoog bij Duits of maak je een tutorial bij natuurkunde? In deze workshop, die gegeven wordt door ervaren filmdocenten van Bekijk ‘t, leer je dat het helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Je ontdekt hoe je de educatieve tools op de website ‘Film in je vak’ in kan zetten, waarna je zelf een filmopdracht uit gaat voeren. Zo raak je bekend met de uitdagingen die leerlingen tegenkomen tijdens het uitvoeren van een filmopdracht. We staan stil bij hoe je de leerlingen het best kunt begeleiden tijdens de les.

Wat: 4 x film, sessie 3 en 4

Wanneer: woensdagen 28 september en 12 oktober, van 16:00 tot 19:00 uur

Waar: DOAS, Leeuwarden

Aanmelden is verplicht!

Meer informatie en aanmelden

Geef je op via onderstaande aanmeldknop:
klik hier op je op te geven!