SAVE THE DATE: Workshop Filmeducatie tijdens NFF op vrijdag 12 november

Tijdens het Noordelijk Film Festival bieden wij een bijzonder filmisch avontuur aan, namelijk een workshop Filmeducatie! Wat beleven je leerlingen als ze film kijken en hoe leer je ze om te verwoorden wat ze hebben gezien? Hoe maak je een film eigenlijk? En tenslotte: wat heb jij als leerkracht nodig om al morgen aan de slag te kunnen met filmeducatie? Verder wordt de Film Toolkit besproken, maken we een film en staan we stil bij de doorlopende leerlijn. Meer informatie en opgave >

Tijdens het Noordelijk Film Festival bieden wij een bijzonder filmisch avontuur aan, namelijk een workshop Filmeducatie!

Filmbeelden verduidelijken, verhogen de motivatie en concentratie van leerlingen, brengen onderwerpen tot leven, vermaken, ontspannen, geven nieuwe inzichten en leiden tot discussie. Kortom: film is meer dan een alleen bewegend plaatje. Film is een product van een maker met een boodschap en een doel. Na de workshop kan je de opgedane kennis direct toepassen in de klas. Wat beleven je leerlingen als ze film kijken en hoe leer je ze om te verwoorden wat ze hebben gezien? Hoe maak je een film eigenlijk? En tenslotte: wat heb jij als leerkracht nodig om al morgen aan de slag te kunnen met filmeducatie? We bespreken de Film Toolkit, we maken een film en we staan stil bij de doorlopende leerlijn film.

Na afloop van de workshop brengen we de kennis in praktijk door een film te bekijken van het Noordelijk Film Festival en sluiten we af met een borrel.

Praktische informatie
Datum: vrijdag 12 november 2021
Tijd: vanaf 16.00 uur
Locatie: Stadsschouwburg De Harmonie

Meer informatie en aanmelden
Stuur een e-mail naar Ana Paunovik via ana.paunovik@Kunstkade.nl of kijk op Schoolkade/Deskundigheidsbevordering.
Meld je snel aan want vol = vol!

Mede mogelijk gemaakt door: Kunstkade, Keunstwurk, Film in Friesland en Filmhub Noord!