Schatten in het landschap

Placeholder

Welke schatten zijn er in je directe omgeving te vinden en hoe kun je ze (ver-)weven met elkaar?

Buiten, in je directe omgeving of waar je dan ook maar bent kun je bijzondere schatten vinden. Als je er maar oog voor hebt. We gaan samen op schattenjacht en met de gevonden schatten gaan we aan de slag. We onderzoeken verschillende technieken om de schatten te bewerken en laten samen een kunstwerk ontstaan. De leerlingen en de schatten bepalen samen de reis die we gaan maken....

In een serie van 6 lessen ga ik met de leerlingen uit de onderbouw op zoek naar natuurlijke schatten op het schoolplein of in de omgeving van de school. Samen kijken we naar wat de mogelijkheden met deze vondsten zijn. In de volgende lessen onderzoeken we verschillende technieken waarmee we de schatten kunnen bewerken om aan het eind van de lessen een gezamenlijk kunstwerk te presenteren. 

Ik heb zelf een aantal technieken die gebruikt worden, zoals het weven. In overleg, naar behoefte kan ik inspelen op het thema of wens van de leerkracht om een bepaalde techniek te gebruiken in de lessen.

Info voor de leerkracht

Deze lessen omvatten steeds een gezamenlijke introductie om daarna in groepjes verder te gaan werken. In overleg zijn er veel mogelijkheden.

Periode
9-9-2019 - 26-6-2020
Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Duur
6 x 1,5 uur
Kosten per groep
€ 450,00
Maximaal groepsgrootte
30