Placeholder

Digitaal bronnenplatform van erfgoedinstellingen in Fryslân

Waar vind ik Friese historische bronnen met lesmateriaal?

Speciaal voor het onderwijs is er GeschiedenisLokaal Fryslân. Het is een website met bronnen en lesmateriaal van Friese musea, archieven èn leerkrachten. De thema’s sluiten aan bij de tien tijdvakken in het geschiedenisonderwijs. De site brengt de algemene vaderlandse geschiedenis in de lesmethode dichterbij. Doordat leerlingen en leerkrachten er onderzoek kunnen doen naar het erfgoed in hun eigen omgeving.

Met GeschiedenisLokaal Fryslân maak je kennis met de historie van jouw eigen dorp, stad of regio. Want de straten waarin je dagelijks loopt, fietst of rijdt blijken vaak een interessante geschiedenis te hebben.

Info voor de leerkracht

Geschiedenislokaalfryslan.nl is een groeimodel. Erfgoedinstellingen voegen regelmatig nieuwe bronnen en lesmateriaal toe. Dit geldt ook voor docenten/leerkrachten en voor studenten van lerarenopleidingen. Heb je interessante historische bronnen verzameld? Heb je er ook een les bij ontwikkeld? En wil je dit wel delen met jouw Friese collega’s? Mail naar geschiedenislokaalfryslan@gmail.com.

Periode
21-4-2022 - 31-8-2023
Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
Keuze leerkracht