Sûkerswiet / Suikerzoet

Placeholder

een kleurrijke smaaksoap voor kleuters, over het ervaren van ultieme geluksgevoelens

Als je snoept, is het alsof er een feestje aan de gang is boven op je tong. Alsof er vrolijke lampjes in je hoofd gaan branden. Je wordt er hi ha happy van en wie wil dat nou niet!?

In een kast op school zijn meer dan 1.000 snoepjes gevonden! Niemand mag ervan eten, want ‘snoep is troep’. Jos en Wendy van de Dienst ter Bestrijding van Suiker krijgen de opdracht om alle kindergebitten te controleren en het gevaarlijke spul uit de school te verwijderen. Met hun speciale snoepstofzuigers en suikerafwerende pakken gaan ze aan de slag. Maar Wendy is eigenlijk een enorme snoepkont. Het water loopt haar in de mond van al dat lekkers. Wat kan er nou slecht zijn aan één tumtummetje? Een piepklein minimarsje? Een likje van een lolly? Lukt het Jos en Wendy om de mierzoete verleiding te weerstaan?

Info voor de leerkracht

Bij de kleutervoorstelling ‘Sûkerswiet/Suikerzoet’ is ook prachtig lesmateriaal gemaakt. Alle scholen krijgen een snoepdoos met snoeplessen. Met deze lessen worden de kinderen aan het denken gezet over de smaken van het leven en worden ze uitgedaagd in abstract denken. Zo kunnen ze filosoferen met de ‘filosofudge’, gelukschilderijen maken met ‘glitterspikkels’, verhalen bedenken met ‘storyblok’ en de tandenpoetsdans doen met het laatste snoepje ‘dance-until-you-drop’.

Doe deze vooral! Onze ervaring is dat de kinderen een veel rijkere kijkervaring hebben als ze goed zijn voorbereid.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Duur
45 min
Maximaal groepsgrootte
80