Nice to meet you

Placeholder

Hoe kan je dansen met een onbekende?

Choreografen Ivgi&Greben komen met een spetterende dansvoorstelling!

Deze dansvoorstelling gaat over kennismaken. Hoe kom je in contact met iemand die je niet kent, een vreemde? We gaan in de dansstudio van Ivgi&Greben uitproberen op welke manieren je dit kunt doen en welke verschillende gebaren, houding en aanraking daarbij horen. Hoeveel ruimte moet er voor je gevoel zijn tussen jou en een vriend en tussen jou en een vreemde? 

De kinderen gaan ontdekken wat zij het leukste vinden maar ook hoe het oefenen van bewegingen of gebaren je kan helpen je angst voor onbekende mensen te overwinnen. De kinderen kijken naar hoe de dansers het doen en van daaruit laten we samen een dans ontstaan waar iedereen aan meedoet.  

Zie ook de introductievideo van dansgezelschap Ivgi&Greben op Vimeo via de link hiernaast. 

LET OP: eventueel opgenomen foto- of videomateriaal mag niet zonder toestemming van Ivgi&Greben openbaar worden gemaakt. Ook bij intern gebruik stellen we een correcte naamsvermelding ('Ivgi&Greben') op prijs.

Info voor de leerkracht

Binnenkort gaat u met uw leerlingen naar de dansvoorstelling NICE TO MEET YOU! in het ‘huis’ van het nieuwe dansgezelschap Ivgi&Greben te Leeuwarden; de Blokhuispoort. Om het bezoek zo goed mogelijk voor te bereiden zijn er een aantal opdrachten die u met de kinderen kunt doen. In dezelfde lesbrief worden ook een aantal suggesties gedaan om na de voorstelling met de kinderen in de klas te doen.

Allereerst is er een introductiefilmpje gemaakt door het dansgezelschap zelf. In dit filmpje stellen de choreografen Ivgi&Greben en de dansers zich aan de kinderen voor (zie link in de rechterkolom).

Het lesmateriaal bestaat uit een aantal danssuggesties ter voorbereiding van het bezoek en een aantal suggesties voor na de voorstelling. Er is een afspeellijst toegevoegd. Bij elke opdracht staat een nummer corresponderend met de muziek die voor de opdracht geschikt is. Let op: dit zijn suggesties. Gebruik vooral uw eigen muziek.  (zie links rechterkolom)

Kies vooral wat goed bij u, de school en de kinderen past. Komt u er niet uit, vraag dan de cultuurcoach.

Alvast veel kijk- en dansplezier!

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Duur
1 uur
Maximaal groepsgrootte
50 leerlingen of 2 klassen