Licht uit. Film aan!

Placeholder

Kom naar het Noordelijk Film Festival en beleef de magie van film.

Een donkere zaal, een groot scherm en knallende speakers, zo kun je een film pas echt goed beleven. Laat de film je lachen, schrikken, vragen stellen, meeleven of misschien zelfs huilen? Kom er achter tijdens het Noordelijk Film Festival 2019 en beleef de magie van film.

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 6 tot en met 10 november vindt de 40e editie van het Noordelijk Film Festival plaats in Stadsschouwburg de Harmonie en Slieker Film. De jongste generatie brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie kinderfilms, met het filmfestival en met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker, op het grote witte doek!

Voor groep 7/8 hebben we dit jaar de film 'Hacker' (Poul Berg, 2019). Een Deense film over de 13-jarige getalenteerde hacker Benjamin die erachter komt dat zijnmoeder niet is omgekomen in een ongeluk, zoals hem altijd verteld was. Het spoor wijst naar hooggeplaatste werknemers van de Deense Geheime Dienst. Samen met zijn nieuwe vriendin Savannah zet hij een zenuwslopende achtervolging in om de waarheid over zijn moeder te ontdekken.

Bij de film bieden we gratis een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop van het festivalbezoek op een leuke manier in de klas behandeld kan worden. De lesmap vind je bij de downloads van deze pagina.

Info voor de leerkracht

Op elke 10 scholieren kan maximaal 1 begeleider/docent gratis mee.

Doelgroep
Groep 7
Groep 8
Duur
1,5 à 2 uur
Maximaal groepsgrootte
n.v.t.