Licht uit. Film aan!

Placeholder

Film kijken op het Noordelijk Film Festival

Een donkere zaal, een groot scherm en knallende speakers, zo kun je een film pas echt goed beleven. Laat de film je lachen, schrikken, vragen stellen, meeleven of misschien zelfs huilen? Kom er achter tijdens het Noordelijk Film Festival 2018 en beleef de magie van film.

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film en dit jaar zelfs zeven dagen lang! Van 5 tot en met 11 november vindt het Noordelijk Film Festival plaats in Stadsschouwburg de Harmonie en Slieker Film. De jongste generatie brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie kinderfilms, met het filmfestival en met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker, op het grote witte doek! Bij elke film bieden we gratis een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop van het festivalbezoek op een leuke manier in de klas behandeld kan worden. Het lesmateriaal is te vinden bij de downloads en het lessenprogramma van Schoolkade over het maken van een eigen filmpje is te vinden bij de links.

Het programma:

Gordon & PaddyGeschikt vanaf ca. 4 jaar (groepen 3/4) / woensdag 7 november 09:15 tot ±10:30 uurLinda Hambac / Zweden / 2017 / 65 minuten / NL ingesproken

De prentenboeken van de Zweedse auteur Ulf Nilsson en de Nederlandse illustratrice Gitte Spee vormden de basis voor deze heerlijke Zweedse film waarin pad Gordon jarenlang de vrede in het bos heeft weten te bewaren, maar nu assistentie krijgt van de slimme muis Paddy. Ze gaan samen op zoek naar een verdwenen notenvoorraad, maar Paddy is nauwelijks geïnstalleerd of ze krijgen te maken met de vermissing van twee jonge dieren.

MonkyGeschikt vanaf ca. 7 jaar (groep 5/6) / donderdag 8 november 09:15 tot ±10:45 uurMaria Blom / Zweden / 2017 / 90 minuten / NL ingesproken

Monky is een komische film met een vleugje drama. Het gaat over de 11-jarige Frank die na het overlijden van zijn jonge zusje een aapje vindt in zijn achtertuin. Het aapje herinnert hem aan zijn zusje en wordt zodoende al gauw een deel van de familie. Maar hoewel de familie opfleurt door de aanwezigheid van Monky, is het voor het kleine aapje niet leuk om hele dagen binnen te zitten.

Los BandoGeschikt vanaf ca. 8 tot 12 jaar (groepen 7/8) / vrijdag 9 november 09:15 tot ±11:00 uurChristian Lo / Noorwegen / 2018 / 94 minuten / NL ingesproken

De band "Los Bando" bestaat uit de tieners Grim, Martin, Aksel en de achtjarige Thilda. Ze reizen in een "geleende camper" van zuid naar noord Noorwegen om daar deel te nemen aan een prestigieus, nationaal muziekconcours. Ze zijn vol goede moed vertrokken, maar gaandeweg dient het ene probleem na het andere zich aan. Het wordt een race tegen de klok, waarbij het viertal voortdurend probeert te ontsnappen aan ongeruste ouders en politie... Een komische road movie.

Info voor de leerkracht

Informatie over hoe het er aan toegaat op het festival, toegangsbewijzen en huisregels worden via e-mail toegestuurd aan alle scholen. Wij raden aan het lesmateriaal te gebruiken, ook voorafgaand aan de film, om de kinderen goed voor te bereiden op de activiteit en hun film- en festivalervaring te vergroten.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
1,5 tot 2 uren
Maximaal groepsgrootte
Geen
Opmerkingen
Op elke 10 scholieren kan maximaal 1 begeleider/docent gratis mee.