Filmbeleving op het Noordelijk Film Festival

Placeholder

Birta - Groep 6/7/8

Tijdens de schoolvoorstellingen van het Noordelijk Film Festival ervaren scholieren de kracht van film op het grote witte doek.

Tijd: Donderdag 10 & vrijdag 11 november van 09:15 tot ca. 10:45 uur.

Locatie: Stadsschouwburg de Harmonie – Grote zaal

De film die dit jaar geselecteerd in voor groep 6/7/8 op het Noordelijk Film Festival is de film BIRTA. Het een IJslandse familiefilm gemaakt door Bragi Thor Hinriksson. Birta is Nederlands ingesproken.

Het leven kan ingewikkeld zijn, ook als je nog maar elf bent. De elfjarige Birta past bijna elke dag op haar kleine zusje Kata omdat haar moeder de ene na de andere dubbele dienst draait als verpleegster. Eigenlijk wil ze liever gewoon ongestoord haar eigen dingen doen, zoals handballen en gitaar spelen. Op een dag hoort Birta haar moeder tegen een vriendin zeggen dat ze heel weinig geld te besteden hebben. Maar kunnen ze dan nog wel Kerst vieren? Het meisje gaat op eigen houtje allerlei avontuurlijke manieren bedenken om toch genoeg geld bij elkaar te krijgen. En dat is nog niet zo makkelijk op die leeftijd!

Thema’s: armoede, gezin, volwassen worden, weerbaarheid

IJsland, 2021, 85 minuten, Kijkwijzer 9+

Info voor de leerkracht

Per 10 leerlingen is er ruimte in de zaal voor 1 begeleider. De begeleider heeft de taak om ervoor te zorgen dat de regels worden nageleefd.

Zaalregels:

1.  In de grote zaal ben je stil, ook als het licht uitgaat!

2. Telefoons uit/stil!

3. Voeten op de grond en nooit op de stoelen!
 
4. Jas en tas onder je stoel niet in het gangpad.
 
5. Er wordt niet gegeten en/of gedronken.
 
6. Heel veel plezier allemaal!

Doelgroep
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
+- 90 minuten