Film in de klas | Noordelijk Film Festival

Placeholder

Beleef de magie van de Noordelijke film!

Helaas kan dit jaar door alle coronamaatregelen het Noordelijk Film Festival niet doorgaan. De schoolvoorstellingen die gepland stonden kunnen echter wel op alternatieve wijze doorgang vinden. De film kan in de klas worden vertoond. De klassen die anders naar het festival waren gekomen kunnen in de week van 9 oktober de geselecteerde film in de klas bekijken. De cultuurcoaches krijgen hier bericht over. Ook het lesmateriaal wordt meegestuurd.

Voor groep 7/8 hebben we dit jaar de film "The Crossing" (Johanne Helgeland, 2020) uit Noorwegen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in december 1942, zijn vier kinderen op de vlucht. Sarah en Daniel zijn joden die op het punt staan te worden gedeporteerd, maar verstoppen zich in de kelder van Otto en Gerda, totdat ze worden ontdekt en hun ouders worden gearresteerd. Ze moeten naar het verre neutrale Zweden reizen. De film sluit aan bij het thema 75 jaar vrijheid.

Bij deze film hebben we een passende lesbrief gemaakt. Die vind je bij de downloads. Binnenkort verschijnt daar ook een powerpoint presentatie die als begeleiding bij de lesbrief kan worden gebruikt.

Info voor de leerkracht

De film wordt in de klas vertoond.

Doelgroep
Groep 7
Groep 8
Duur
1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
geen max