Dance Battle XL

Placeholder

Thema "familie"

 

Kinderen van de groepen 7 van Leeuwarden gaan strijden wie de beste DANCECREW 2018 van Leeuwarden gaat worden. Let op: voor deze festivaleditie is er een landelijke jury die dit gaat beoordelen! De winnaars krijgen vervolgens workshops op school, volgen vervolgcursussen buiten schooltijd en mogen naar dansvoorstellingen. Veel optreden op verschillende podia en festivals hoort er natuurlijk ook bij.

Het thema voor 2018 is FAMILIE, vanuit het idee dat dans verbindt en dat IEDEREEN, jong en oud, kan dansen!. De Dancebattle vindt deze keer plaats tijdens “De Friese Dansdagen”, een groot dansfestival van LF2018. De Dance Battle is er voor alle groepen 7 van de basisscholen van de gemeente Leeuwarden. We beginnen met een startbijeenkomst van 1.5 uur voor de hele klas. Hierna worden er 8 kinderen geselecteerd en volgen er nog 3 dansworkshops waarin de dans wordt aangeleerd. Op maandag 8 oktober gaan de kinderen tenslotte tegen elkaar battelen op het grote podium in Stadsschouwburg De Harmonie.

De choreografieën worden gemaakt door ervaren dansdocenten in samenwerking met studenten Artiest Dans van D'Drive Leeuwarden. De docenten nemen direct in de eerste week na de zomervakantie zelf contact op met de scholen. De lessen vinden plaats op de school in de weken 37 t/m 40.

 

Info voor de leerkracht

De Battle in het kort: De Dance Battle is voor groepen 7 van de basisscholen van de gemeente Leeuwarden. Het hele project begint met een startbijeenkomst op school van 1, 5 uur. Hierna worden in overleg met de school 8 kinderen geselecteerd. Dan volgen 3 dansworkshops op school waarin de dans wordt aangeleerd. De scholen gaan tegen elkaar battelen op het grote podium in Stadsschouwburg De Harmonie.

Doelgroep
Groep 7
Duur
1 uur
Maximaal groepsgrootte
30