Rijksmuseum

Placeholder

Proef de Geschiedenis

Wat hebben de poses van modellen van de catwalk te maken met de heren uit de 17de eeuw? Is speculaas wel een ‘oer-Hollandse’ specerij? En welke kamer zou er bijgetekend moeten worden bij het Poppenhuis? De rondleider daagt de leerlingen uit anders te kijken en na te denken over de Nederlandse geschiedenis. Met verschillende werkvormen, opdrachten en met gebruik van alle zintuigen maken leerlingen kennis met de Nederlandse geschiedenis.

Met dit lesmateriaal maken de leerlingen alvast kennis met onze collectie. Als verdieping staan daar meerdere SchoolTV filmpjes die linken aan dit onderwerp.

Info voor de leerkracht

We reizen met een 60-persoons touringcar. Per groep van maximaal 15 leerlingen behoren er min. 1 en max. 2 begeleiders mee te gaan. Dat zijn dus maximaal 56 leerlingen en 4 begeleiders. Per bus gaan er minimaal 45 leerlingen mee. Wanneer uw school een kleine groep heeft, kan het zijn dat de rit gecombineerd wordt met een andere school. In het museum betaalt u de kosten voor het programma (pin, creditcard, contant) aan de kassa. De kosten bedragen € 82,50 per 15 leerlingen. (Voor speciaal onderwijs geldt min. 2 begeleiders per groep of meer, in overleg) 

Wij gaan ervan uit dat de school dit bedrag voorschiet. Het betalingsbewijs dient u vervolgens in bij Kunstkade, voorzien van uw gegevens en IBAN rekeningnummer, zodat wij het bedrag aan u kunnen terugstorten.

 

Praktische informatie
In het museum is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Zo zijn er bijvoorbeeld minder mensen tegelijk in het museum en is er op sommige plekken eenrichtingsverkeer.

Je hoeft geen aparte starttijd voor het museum te boeken. Een boeking voor dit programma is voldoende.
De leerlingen moeten even in de Passage wachten totdat de groep is aangemeld. Daarna kan de groep in een keer naar binnen. De rondleider wacht je daar op.
Zorg ervoor dat je 15 min van te voren aanwezig bent. Zo kan het programma op tijd beginnen.

Voor dit programma geldt een maximum van 15 leerlingen per rondleider. Meer leerlingen kunnen niet worden meegenomen in de rondleiding.
Kunstkade biedt ook dit schooljaar Leeuwarder basisscholen de mogelijkheid om het Rijksmuseum te bezoeken. Het Rijksmuseum verzorgt gratis vervoer, Kunstkade financiert de entree.
Het programma kan op de scholen worden voorbereid door de cultuurcoach.
NB scholen die niet eerder zijn geweest krijgen voorrang.

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
56 leerlingen (plus 4 begeleiders)