Intergalactisch Hoorspel

Placeholder

Een live absurdistisch Intergalactisch schoolspel

De mannen van het theatercollectief Illustere Figuren vliegen hun live uitgevoerd hoorspel de scholen in.

Een kijkhoorspel waarbij de Illustere Figuren als Gerauschmachers met alledaagse voorwerpen een intergalactisch avontuur vertolken. De kinderen zien de mannen live spelen en luisteren mee via een koptelefoon. Elke aflevering geeft een absurde en intergalactische draai aan een maatschappelijk thema. In dit nieuwe seizoen stuit de crew op tradities, radioactief afval, vervuilende Liga koeken, meesterlijke juffen, verplichte pauzes, twijfel en de leegte van het bestaan. Dat wordt dus sowieso lachen. Het hele pakket bestaat uit een voorbereidende video, de voorstelling met workshop en een verwerkingsles.

Info voor de leerkracht

Wij komen langs en bouwen onze stations op. De kinderen krijgen een koptelefoon op en ervaren zo met de oren en ogen ons live uitgevoerd intergalactisch hoorspel. Na de voorstelling krijgen de kinderen zelf een mogelijkheid om een mini hoorspel te maken/spelen.

Voorbereidende les:
Film van Illustere Figuren + activiteit voor in de klas, bijvoorbeeld een geluidenatelier of het verder ontwikkelen van een vooropgezet script.

Voorstelling + workshop:
Het hoorspel wordt door Illustere Figuren gespeeld (liefst in een gymzaal of speellokaal van de school), de kinderen hebben koptelefoons op. Na de voorstelling wordt er in twee groepen zelf een (mini) hoorspel gemaakt en mogelijk gepresenteerd (bij oudere groepen).

Verwerkingsles 
Zelf een attribuut meenemen en in groepen een mini hoorspel maken rondom de geluiden van de meegebrachte spullen. Illustere Figuren zorgt voor een basis-script waarop verder gebouwd kan worden. Einde van de les opnemen, met bijvoorbeeld een telefoon.

Doelen:

- De verbeelding aanspreken en gebruiken door het kijken, luisteren en zelf creëren van een intergalactisch hoorspel.

- Ingewikkelde thema’s op een behapbare en humoristische wijze aankaarten.

- Het abstracte denkvermogen stimuleren en prikkelen door absurde uitvergrotingen van het dagelijks leven te tonen en zelf laten inzetten bij eigen gemaakt hoorspel.

Info voor de ouders

Het kind kan op een speelse wijze de fantasie inzetten bij het luisteren, kijken en zelf uitvoeren van het intergalactisch hoorspel.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
25-60 min
Maximaal groepsgrootte
40
Opmerkingen
Wij spelen een voorstelling van 20/30 min + een workshop van 20/30 min. We kunnen op school zelf spelen of de groep kan in onze repetitieruimte in de DOAS langskomen.