Schoolfolio - een digitaal portfolio voor het voortgezet onderwijs

Het digitale portfolio voor het voortgezet onderwijs is ontwikkeld in Leeuwarden.
Duizenden basisschoolleerlingen werken al met
Schoolfolio en inmiddels is het doorontwikkeld voor het VO, MBO en HBO. 

Het portfolio is webbased, wat betekent dat iedereen op elk moment toegang heeft tot het eigen portfolio. De leerling is eigenaar van zijn of haar leerproces en brengt ontwikkeling en reflectie in beeld door middel van het plaatsen van foto's, reflectie vlogs, verslagen en projecten.
Alle docenten en mentoren hebben toegang tot het portfolio. Zij hebben hun eigen klassen in beeld en kunnen leerlingen feedback geven en bijsturen waar nodig. Ook kunnen docenten opdrachten klaarzetten in
het individuele portfolio zodat leerlingen zelfstandig aan het werk kunnen.
De school bepaalt hoe ze het portfolio willen inzetten: alleen voor de kunst-en cultuurvakken, vakoverstijgend, rapport vervangend enzovoort. Alles is mogelijk!

'ik kan nu zien wat mijn mentorleerlingen doen bij het vak geschiedenis en hier kan ik op aansluiten bij mijn eigen vak of kijken hoe we meer vak- overstijgend kunnen werken. Het bevordert dus ook de samenwerking tussen de collega's'.


De leerling is eigenaar bij het voeren van portfoliogesprekken met jou als docent. De leerling geeft aan waarover hij of zij het wil hebben. Naast de punten die jij als docent wilt bespreken maakt dat het een inspirerend gesprek wordt waarbij de leerling centraal staat én eigenaar is.

Kosten
3,50 per leerling per schooljaar

Naam
Judith Mulder

Contactpersoon:
judith.mulder@kunstkade.nl

Meer informatie:
www.schoolfolio.nl