Filmhub Noord: Filmfeesten

Gaan jouw leerlingen uit groep 6, 7 of 8 de komende maanden aan de slag met film? Geef ze dan de ultieme kans om te shinen! Doe mee aan de Filmwedstrijd, kom naar het provinciale Filmfeest en ding mee naar een plekje op de rode loper van het regionale Filmgala. Lees meer:

Filmfeest
Gaan jouw leerlingen uit groep 6, 7 of 8 de komende maanden aan de slag met film? Geef ze dan de ultieme kans om te shinen! Doe mee aan de Filmwedstrijd, kom naar het provinciale Filmfeest en ding mee naar een plekje op de rode loper van het regionale Filmgala. Filmhub Noord schrijft een Filmwedstrijd uit waar alle bovenbouwleerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe aan mee kunnen doen. Maak – al dan niet begeleidt door een professionele filmdocent  – een filmpje van maximaal 10 minuten en stuur deze in. De makers van de beste filmpjes mogen naar het provinciale Filmfeest: in Drenthe in maart tijdens het Internationaal Filmfestival Assen, in Friesland in mei als speciale dag van het Noordelijk Film Festival en in Groningen in mei tijdens het animatiefilmfestival Framed.

Tijdens het Filmfeest vieren we film, de makers én de kijkers, en maken we bekend welke leerlingen in juni als provinciale winnaars naar het regionale Filmgala mogen. Hier rollen we de rode loper uit, zetten we de leerlingen en hun talent in de schijnwerpers en reiken we de hoofdprijs uit (filmlessen voor de hele klas!). Meer informatie staat op de website van Filmhub Noord, klik hier. 

Filmhub Noord is hét expertisecentrum voor filmeducatie in Groningen, Friesland en Drenthe. Het is een nauwe samenwerking tussen Kunst & Cultuur, Keunstwurk, Kunstkade, Forum Groningen, Film in Friesland en het Internationaal Filmfestival Assen. Samen zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat filmeducatie in het noorden een structurele plek in het primair en voortgezet onderwijs krijgt.