Placeholder

Werken vanuit verschillende kunstdisciplines

SELF. collective, het inmiddels drie jaar oude kunstcollectief uit het noorden, staat voor interdisciplinariteit en samen naar buiten treden. We zijn een broedplaats voor jonge, getalenteerde ondernemers en creatievelingen waarbij ontwikkeling en verbinding hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk om samen kunst, in de breedste zin van het woord, te maken, te delen en vooral: om te laten zien dat kunst voor iedereen is. Daarom hebben wij het Artists in residence project gelanceerd. Een project waarin leerlingen kennis maken met uiteenlopende kunstdisciplines. Aan het einde van de dag komen de drie disciplines samen en werken de leerlingen onder leiding van de professionals naar een eindproduct toe.

De disciplines waar de leerlingen uit kunnen kiezen:

Tekst: Vanuit een thema worden er gedichten, gedachtespinsels en verhalen geschreven. De leerlingen gaan aan de slag met hoe je iets op papier zet en hoe je de juiste woorden vindt voor je tekst.

Performance: Theater in de breedste zin van het woord. Door middel van beweging, tekst en stem worden ideeën en thema’s omgezet in een performance.

Muziek: De leerlingen nemen een kijkje in de keuken van de wereld van de elektronische muziek.

In het project wordt een appèl gedaan op de creativiteit van de leerlingen, op wat zij interessant vinden en wat zij willen onderzoeken. De professionals laten de leerlingen kennis maken met de disciplines door een workshop aan te bieden waarin de leerlingen zelf veel op onderzoek uitgaan.

Info voor de leerkracht

De leerlingen worden in drie groepen gesplitst en aan het einde van het dagdeel komen de groepen weer samen. De activiteiten vinden plaats op school.

Info voor de ouders

SELF.collective exploreert samen met de leerlingen verschillende kunstvormen en disciplines. Op deze manier komen de leerlingen in aanraking met verschillende takken van de sport, om op deze manier een breder beeld te krijgen van wat kunst is en op welke manieren je dit kan toepassen. SELF.collective is steeds op zoek naar hoe verschillende kunstdisciplines kunnen samenwerken, en tijdens de workshops wordt dit het uitgangspunt voor het eindproduct.

Periode
1-9-2019 - 30-6-2020
Discipline
Algemeen
Beeldende vorming
Theater
Dans
Muziek
Media
Multidisciplinair
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Doelgroep
Bovenbouw
Duur
Dagdeel
Kosten per leerling
€ 0,00
Kosten per groep
€ 0,00
Toelichting kosten
Workshop op maat. Prijs op aanvraag. Prijs is afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal docenten.
Maximaal groepsgrootte
40
Opmerkingen
Cultuurkaart verzilveren is mogelijk