Ut Liwwadder Bieroproer fan 1487

Placeholder

Een historische gebeurtenis in Leeuwarden gelinkt aan gebeurtenissen van nu

Wat gebeurde er in Leeuwarden tijdens het tijdvak Steden & Staten?

Direct aan het begin van schooljaar 2022-2023 is er een bijzonder muziek-theater-spektakel op locatie in Leeuwarden. Ut Liwwadder Bieroproer fan 1487 is gebaseerd op een historische gebeurtenis in Leeuwarden. Maar het is een voorstelling in een hedendaags jasje, met verwijzingen naar wat er momenteel in de wereld gebeurt (protectionisme, Oekraïne, Brexit, America First).

Het thema sluit perfect aan bij het tijdvak Steden & Staten (1000-1500) en bij het VWO-examenonderwerp Steden en Burgers in de Lage Landen (1050-1700). Voor de leerlingen is de voorstelling een unieke kans om meer te weten te komen over de kenmerkende aspecten van deze geschiedenisperiode in hun eigen leefomgeving.

Bezoek de voorstelling met de klas of laat leerlingen er individueel naar toe gaan.

Info voor de leerkracht

De voorstelling start om 20.30 uur en is niet exclusief voor het onderwijs. Wèl is er lesmateriaal voor schoolgroepen, ontwikkelt door Historisch Centrum Leeuwarden. Kijk hiervoor bij 'Links & downloads' rechts.

Discipline
Theater
Dans
Muziek
Erfgoed
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
Doelgroep
Bovenbouw
Toelichting kosten
Er zijn twee mogelijkheden: 1. Losse kaarten: € 24,50, bestellen via https://bieroproer.theater/ 2. Betaling met schoolgelden van CJP-Cultuurkaart: € 25,73 (€ 24,50 + 5% CJP weborder kosten), bestellen via yteke.vandervegt@leeuwarden.nl, educator Historisch Centrum Leeuwarden.
Opmerkingen
Periode: 21 september - 2 oktober 2022