Licht uit. Film aan!

Placeholder

Bijzondere films tijdens het Noordelijk Film Festival

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 6 tot en met 10 november vindt de 40e editie van het Noordelijk Film Festival plaats in Stadsschouwburg de Harmonie en Slieker Film. Ook voor alle middelbare scholieren bieden wij een uniek programma. Zij krijgen de mogelijkheid om bijzondere films op groot doek te ervaren en kennis te maken met het festival.

Het zijn niet de grote en bekende Hollywood films die wij programmeren, maar juist bijzondere films uit Europa met interessante thema’s of invalshoeken waar ook in de lessen op school aandacht aan kan worden besteed, vooraf en na afloop van het festivalbezoek. Koppelingen kunnen, afhankelijk van de film, worden gemaakt met bijvoorbeeld een taalvak, maatschappijleer, CKV of geschiedenis.

 

Het filmprogramma is nog niet bekend maar ook dit jaar gaan we weer op zoek naar twee geschikte films voor zowel onder- als bovenbouw. Wanneer het filmprogramma bekend is zal dat op de website van Schoolkade worden gepubliceerd. De voorstellingen vinden tussen woensdag 6 en vrijdag 8 november 2019 plaats met kleine groepen in Slieker Film, of met meerdere groepen tegelijk in de grote zalen van Stadsschouwburg De Harmonie.

Info voor de leerkracht

Op elke 10 scholieren kan maximaal 1 begeleider/docent gratis mee.

Discipline
Film
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
1,5 tot 2 uren
Kosten per leerling
€ 5,00
Maximaal groepsgrootte
Geen