Intergalactisch Hoorspel

Placeholder

Een live absurdistisch kijkhoorspel met workshop.

Luisteren en maken van een live kijkhoorspel

De mannen van het theatercollectief vliegen hun live uitgevoerd hoorspel de scholen in.Een kijkhoorspel waarbij de Illustere Figuren als gerauschmachers met alledaagse voorwerpen een intergalactisch avontuur vertolken. De kinderen zien de mannen live spelen en luisteren mee via een koptelefoon. Elke aflevering geeft een absurde intergalactische draai aan een maatschappelijk thema. In dit nieuwe seizoen stuit de crew op ruimte koeien, een onderwater trein en een onzichtbare kapitein. De kinderen helpen mee met geluiden maken tijdens het hoorspel en ze mogen ook zelf aan de slag. Het hele pakket bestaat uit voorbereidende opdrachten, de voorstelling met workshop en een verwerkingsles.

Info voor de leerkracht

Het liefst spelen wij op eigen locatie. Maar we zouden ook naar school kunnen komen.
Dan hebben we graag een gymzaal of speellokaal.
Wij komen 60/70 min van tevoren langs om decor en techniek op te bouwen.
De leerlingen krijgen een koptelefoon op en ervaren zo met de oren en ogen ons live uitgevoerd intergalactisch hoorspel. Tussen de afleveringen door krijgen de leerlingen zelf een mogelijkheid om een mini hoorspel te maken/spelen.

Alle info is verder te vinden in de lesbrief.

 

Info voor de ouders

De leerling kan op een speelse wijze de fantasie inzetten bij het luisteren, kijken en zelf uitvoeren van het intergalactisch hoorspel.

Discipline
Theater
Multidisciplinair
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
+/- 60 min
Kosten per groep
€ 385,00
Maximaal groepsgrootte
30