Placeholder

vanaf 13 april 2020

Het Natuurmuseum Fryslân verandert tijdens de tentoonstelling GIF in een echte dierentuin. Voor het eerst in de geschiedenis van het museum zijn er heel veel levende dieren te zien. Maar de tijdelijke bewoners van het museum zijn niet voor tere zieltjes: van pofadder tot vogelspin en reuzenduizendpoot: de één is nog giftiger dan de ander. Durf jij het aan?

Gif speelt een belangrijke rol in de natuur. Iedereen heeft weleens gehoord van een giftige slang, maar er zijn meer giftige dieren én planten. Gif werkt als een beschermingsmiddel, maar soms ook om andere dieren te verlammen of te doden. En vaak is daar maar weinig voor nodig. Eén beet van de koningscobra is al dodelijk voor een olifant. Bij deze tentoonstelling zijn onderwijsprogramma’s ontwikkelt die geschikt zijn voor het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. We bieden verkennende zaalprogramma’s en verdiepende workshopprogramma’s aan.

Tijdens een zaalprogramma ontdekken de leerlingen de tentoonstelling aan de hand van gerichte opdrachten. De leerlingen krijgen hierbij een korte introductie. Daarna gaan zijn, gedeeltelijk begeleid, de tentoonstelling in. In de workshops wordt dieper op de materie in gegaan, door te werken met concrete opdrachten en echte objecten.

Scholen kunnen alleen onder begeleiding een bezoek brengen aan GIF. Let op: de lesprogramma's zijn vanaf 1 april 2020 te boeken.

Kijk voor de verschillende programma's op: https://natuurmuseumfryslan.nl/gif-programma-vo/

 

Info voor de leerkracht

Er worden nog lessuggesties aan deze pagina toegevoegd.

Discipline
Algemeen
Erfgoed
Natuur
Type onderwijs
HAVO
VWO
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
90 minuten
Kosten per leerling
€ 3,00
Toelichting kosten
De kosten zijn inclusief lesmateriaal. Het workshopprogramma is €4,00 per leerling
Maximaal groepsgrootte
35