Geschiedenislokaalfryslan.nl

Placeholder

Digitaal bronnenplatform van erfgoedinstellingen in Fryslân

Waar vind ik Friese historische bronnen met lesmateriaal?

Speciaal voor het onderwijs is er GeschiedenisLokaal Fryslân. Het is een website met bronnen en lesmateriaal van Friese musea, archieven èn docenten. De thema’s sluiten aan bij de tien tijdvakken in het geschiedenisonderwijs. De site brengt de algemene vaderlandse geschiedenis in de lesmethode dichterbij. Doordat leerlingen en docenten er onderzoek kunnen doen naar het erfgoed in hun eigen omgeving.

Met GeschiedenisLokaal Fryslân maak je kennis met de historie van jouw eigen dorp, stad of regio. Want de straten waarin je dagelijks loopt, fietst of rijdt blijken vaak een interessante geschiedenis te hebben

Info voor de leerkracht

Geschiedenislokaalfryslan.nl is een groeimodel. Erfgoedinstellingen voegen regelmatig nieuwe bronnen en lesmateriaal toe. Dit geldt ook voor docenten/leerkrachten en voor studenten van lerarenopleidingen. Heb je interessante historische bronnen verzameld? Heb je er ook een les bij ontwikkeld? En wil je dit wel delen met jouw Friese collega’s? Mail naar geschiedenislokaalfryslan@gmail.com.

 

Discipline
Erfgoed
Natuur & Cultuur
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
Keuze docent