Filmeducatie in Slieker passend bij elk vakgebied!

Placeholder

Met je klas naar de film is meer dan een leuk uitje. Filmeducatie en mediawijsheid horen bij de 21e-eeuwse vaardigheden die een steeds belangrijkere plek hebben in het onderwijs. In de huidige beeldcultuur krijgen jongeren een continue stroom aan video’s en films te zien. Hoe duid je dat wat je te zien krijgt? Hoe kijk je kritisch naar film en video? En hoe kun je leren van wat je ziet?

Film is een unieke manier om kinderen en jongeren te leren over verschillende onderwerpen. Bij bijna alle schoolvakken en thema’s is er een bijpassende film te vinden om zo de lessen te verrijken of aan te vullen. Films en filmeducatie dragen ook bij aan de beeldgeletterdheid van leerlingen. Met een introductie, nagesprek of filmles bij de film maken we van leerlingen kritische kijkers. Vraag onze educatiemedewerker naar de mogelijkheden.

Info voor de leerkracht

Gedurende het hele jaar te boeken. In overleg is er veel mogelijk qua invulling, informeer naar de mogelijkheden. Kosten zijn afhankelijk van filmkeuze en dag/tijd. Er kan worden betaald met CJP budget. 

Discipline
Algemeen
Erfgoed
Taal & Cultuur
Media
Natuur & Cultuur
Taal & Cultuur
Type onderwijs
HAVO
VWO
Gymnasium
VMBO
Speciaal Onderwijs
Doelgroep
Bovenbouw
Onderbouw
Duur
afhankelijk van filmkeuze
Kosten per leerling
€ 5,00
Toelichting kosten
Tussen €5,00 en €7,50 p.p. (uitzonderingen zijn mogelijk) afhankelijk van de film en groepsgrootte
Maximaal groepsgrootte
80