Kunstkade en het voortgezet onderwijs : Wat hebben we te bieden?

Kunstkade organiseert en coördineert de cultuureducatie in de gemeente Leeuwarden. Doel is: ‘bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.’

Dat doen we in alle 50 basisscholen in de gemeente Leeuwarden. Iedere basisschool heeft een cultuurcoach en doet mee aan het Kunstmenu: een programma waarbij elk kind kennismaakt met de culturele instellingen in Leeuwarden. Zie Schoolkade.nl/PO. Voor het voortgezet onderwijs heeft de gemeente de opdracht gegeven om een doorgaande lijn te ontwikkelen van basisschool naar voortgezet onderwijs.

Afgelopen schooljaar hebben we ervoor gezorgd dat de informatievoorziening voor het VO op orde is. Alles is te vinden op: Schoolkade.nl/VO. Hier staat het aanbod van de culturele instellinggen én het aanbod voor het voortgezet onderwijs in het kader van LF2018.
Verder is er een digitaal portfolio voor het VO ontwikkeld , als vervolg op het portfolio voor het basisonderwijs. Deze is klaar voor gebruik!

Het afgelopen jaar zijn twee netwerken opgezet; een netwerk met vertegenwoordigers van de culturele instelingen en een netwerk met (CKV) docenten en een vertegenwoordiging vanuit de culturele instellingen. Het laatste netwerk heeft als doel: hoe kunnen de culturele instellingen het onderwijs ondersteunen en wat is de specifieke vraag vanuit het onderwijs?

Kunstkade is zelf geen aanbieder van programma’s, maar verbindt scholen, aanbieders en culturele instellingen met elkaar. Ons belang is goede cultuureducatie voor het onderwijs! Heb je vragen, wil je subsidie aanvragen, bv voor het VMBO, wil je advies, neem contact met ons op dan helpen wij je verder.

Nog even op een rijtje waarvoor je bij Kunstkade terecht kunt

-          Advies over beleid en activiteiten op het gebied van cultuureducatie, activiteiten maar ook deskundigheidsbevordering .

-          Advies over aanbieders van cultuureducatie. Op www.kunstkade.nl staan 200 aanbieders van cursussen, workshops en meer. Zoekt u een muziekworkshop? Een beeldend kunstenaar? Wij helpen je graag verder.

-          Denk je na over een kunst-en cultuurportfolio of breder? Je kunt bij ons een presentatie of workshop aanvragen.

-          Kunstkade is CKV acceptant. Via ons kun je CKV bonnen inwisselen, ook voor aanbieders die zelf geen acceptant zijn.

-          Samen met onze partners; alle culturele instellingen, MBO- en HBO instellingen, en onze aanbieders, kunnen we een totaalprogramma voor jouw school maken: een culturele dag, een project, een teamtraining of andere mogelijkheden. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Kunstkade Leeuwarden
Groot Schavernek 9-F Leeuwarden
058-2895365
Gretha Straatsma, coördinator voortgezet onderwijs