Koninklijk Concertgebouw Concours

Dit jaar vindt de tiende editie van Het Concertgebouw Concours plaats. Voor het concours zijn we op zoek naar deelnemers van 9 t/m 14 jaar.

Het Concertgebouw Concours verwelkomt popmuziek, jazz, klassieke muziek, en wereldmuziek. Ons doel is om kinderen te stimuleren muziek te maken, jonge musici bij elkaar te brengen en ze daarbij een mooi podium te bieden. Het wedstrijdonderdeel staat dus niet centraal in onze doelstelling. Iedereen, ongeacht niveau mag zich aanmelden.

Hoe uit zich dat? Nog voor er een selectie plaatsvindt worden alle kinderen uitgenodigd voor een workshop in Het Concertgebouw die wordt afgesloten met een rondleiding door het gebouw en een optreden in de kleine zaal. Voor het optreden zijn familie en vrienden van harte uitgenodigd.

 Wat kun je verwachten?

Om je aan te melden voor het KCC maak je een filmpje waarin je een muziekstuk naar keuze speelt van maximaal 5 minuten. Ondanks anders aangegeven op de site kun je je aanmelden tot en met zondag  1 april 2018. Uiterlijk 1 mei krijg je van ons bericht of je geselecteerd bent voor de halve finale. Er is plek voor 12 deelnemers. Op 19 mei vinden de workshop, rondleiding en concert plaats voor alle deelnemers (ongeacht of je geselecteerd bent of niet). De halve finale vindt plaats op zaterdag 27 mei 2018 om 11 uur in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hier zal je een muziekstuk naar keuze ten gehore brengen van maximaal 10 minuten. Er mag 1 muzikant mee om je op het podium te begeleiden. De masterclass podiumpresentatie (uitsluitend voor de 6 finalisten) gegeven door Matthijs van der Heijden vindt plaats op zaterdag 9 juni 2018. De finale vindt plaats op zondag 17 juni 2018 om 15.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. In overleg met de jury bepalen we samen welk muziekstuk je hier ten gehore zal brengen.
Kaarten voor de finale kosten € 12,50 en kun je binnenkort hier bestellen.
De winnaar van het KCC krijgt 1000 euro t.b.v. zijn of haar muzikale ontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op: https://www.concertgebouw.nl/koninklijk-concertgebouw-concours-2018

 

Wij hebben veel zin in het concours en kijken uit naar de leuke filmpjes van de potentiele winnaars.

Met vriendelijke groet,

Annemarie van den Born

Koninklijk Concertgebouw Concours

Afdeling Educatie
...............................................
T: +31 (0)20 5730486