Start Art Trip 2019

Op 24 en 25 september bezoeken maar liefst 1300 leerlingen, in groepen van max 15 leerlingen met een begeleider, alle culturele instellingen én diverse individuele aanbieders de stad Leeuwarden. Het bezoek is onderdeel van het vak CKV, domein verkennen. Leerlingen maken kennis met het culturele aanbod van de stad met als doel dat zij leren ervaren wat er allemaal op cultureel gebied te doen en beleven is.

Op 24 en 25 september bezoeken maar liefst 1300 leerlingen, in groepen van max 15 leerlingen met een begeleider, alle culturele instellingen én diverse individuele aanbieders de stad Leeuwarden. Het bezoek is onderdeel van het vak CKV, domein verkennen. Leerlingen maken kennis met het culturele aanbod van de stad met als doel dat zij leren ervaren wat er allemaal op cultureel gebied te doen en beleven is. Leerlingen volgen een workshop, bezoeken een tentoonstelling, doen een stadswandeling en beklimmen de Oldehove. De dag wordt afgesloten met een voorstelling in De Harmonie. Dit jaar is dat voor beide dagen de voorstelling Motors van 155. Een dansvoorstelling van mannen met motors.

4 HAVO/VWO
Op 24 september nemen 900 leerlingen van 4 HAVO/VWO deel aan de ArtTrip. De deelnemende scholen zijn: RSG Magister Alvinus Sneek| RGS Simon Vestdijk Harlingen| PJ Leeuwarder Lyceum | CSG Comenius Mariënburg Leeuwarden| PJ Montessori Highschool Leeuwarden. Deze ArtTrip bestaat al een tiental jaren.

3 VMBO/HAVO
Op 25 september nemen 400 leerlingen van 3 VMBO/HAVO/ uit Leeuwarden deel aan de ArtTrip. Deze ArtTrip is een pilot en vindt plaats voor de 1e keer. Deelnemende scholen zijn: CSG Comenius Zamenhof, VSO Monoliet, PJ Impuls en Nordwincollege.

Bekijk voor meer informatie de website Art Trip 2019.