Placeholder

Hoe eetbaar is jullie stad?

Zonder dat je het weet fiets of wandel je langs een overvloed aan eetbare wilde planten, bessen, paddenstoelen en noten. In deze wildpluk workshop leren de leerlingen hoe eetbaar hun eigen stad of dorp is. We gaan samen op pad om te kijken wat er te plukken en te rapen valt.

Ook vertel ik ze wat je zoal kunt doen met de gevonden ingrediënten.
Wildplukken brengt de leerlingen dichterbij de natuur en maakt van elke wandeling een mini avontuur.

Tijdens de wandeling zien we zo’n twintig eetbare planten/bomen/struiken. Bijvoorbeeld zuring die smaakt naar een Granny Smith appel, we maken rietjes van de stengels van springbalsemien, we proeven zevenblad die smaakt naar wortels en we eten de bladeren van bomen. Ook komt er biologie, geschiedenis, tekenen, koken en aardrijkskunde tijdens de wandeling aan bod. We proeven, ruiken, voelen en kijken heel aandachtig. 

Info voor de leerkracht

Vooraf wordt er goed uitgelegd waar ze op moeten letten en ik laat alleen planten/bomen zien die niet te verwarren zijn met niet eetbare. Na afloop krijgen de kinderen een klein boekje mee naar huis met daarin de vijf meest voorkomende eetbare planten, recepten en meer informatie. Tijdens een wandeling kan ik 15 leerlingen meenemen. Als er een groep van 20/30 leerlingen is komt er een extra docent mee. Een wandeling kan 1 uur of 2 uur duren. Vanaf mei kan de wandeling op de Oerfloed, een mooie wilde tuin net buiten Leeuwarden (Boksumerdyk 5)

Info voor de ouders

Vooraf wordt er goed uitgelegd waar ze op moeten letten en ik laat alleen planten/bomen zien die niet te verwarren zijn met niet eetbare. Schoenen die vies mogen worden zijn handig om aan te doen.

Periode
20-3-2018 - 1-8-2019
Doelgroep
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
Afhankelijk van hoeveel tijd er is en hoe groot de groep is: 1 á 2 uur.
Kosten per groep
€ 60,00
Toelichting kosten
Per 15 leerlingen €60 per uur. Bij 30 leerlingen komen er twee docenten en is de prijs €120 per uur.
Maximaal groepsgrootte
30 leerlingen