Placeholder

Nieuwe iconen

Zes weken lang is de SRV-wagen Kuypers’ moederschip en mobiel laboratorium. Zo zullen er workshops worden gegeven naar thema’s in het werk van Kuypers. Zo zal hij onderzoek naar de betekenis en beweeglijkheid van het landschap, natuurverschijnselen maar ook een historische zoektocht naar familiegeschiedenis en de invloed van de nu-nog-onbekende verhalen die hij onderweg gaat horen op zijn reis door Friesland.

Medio september start een reeks workshops / maaksessies. Vanaf eind oktober en in de maand november start de expositie nav. zijn artist-in-resendency en bestaat de mogelijkheid tot artist talk met rondleiding door kunstruimte H47 in de Haniasteeg te Leeuwarden in kleinere groepen (max 15 deelnemers)

Discipline: Kunst / onderzoeken / verkennen / kijken / exprimenteren Voor wie: onderbouw VO - max: 15 deelnemers (facultatief)Data: in overleg workshops september - rondleidingen H47 eind oktober (na herfstvakantie) / novemberLocatie: op school / in kunstruimte H47 Leeuwarden (in overleg)

Info voor de leerkracht

Editie 2019 is met kunstenaar Bram Kuypers aan het stuur. Zes weken lang is de SRV-wagen Kuypers’ moederschip en mobiel laboratorium. Zo zullen er workshops worden gegeven naar thema’s in het werk van Kuypers. Zo zal hij onderzoek naar de betekenis en beweeglijkheid van het landschap, natuurverschijnselen maar ook een historische zoektocht naar familiegeschiedenis en de invloed van de nu-nog-onbekende verhalen die hij onderweg gaat horen op zijn reis door Friesland.

Info voor de ouders

Bezoek van pm. 1 uur incl. rondleiding bij expositieruimte H47 in Haniasteeg te Leeuwarden. Deze expositie is het resultaat na 6 weken artist-in-residency van kunstenaar Bram Kuypers in een SRV-wagen rijdend door Friesland. Zo heeft hij onderzoek gedaan naar de betekenis en beweeglijkheid van het landschap, natuurverschijnselen maar ook een historische zoektocht naar familiegeschiedenis en de invloed van de nu-nog-onbekende verhalen die hij onderweg gaat horen op zijn reis door Friesland.

Periode
26-10-2019 - 17-11-2019
Doelgroep
Groep 7
Groep 8
Maximaal groepsgrootte
15
Opmerkingen
Afdeling educatie van VHDG ontwikkelt jaarlijks een educatief programma rondom het artist-in-residency met de SRV-wagen. Ook dit jaar, vanaf 8 september, reist de SRV-wagen voor de vijfde keer door Friesland. Editie 2019 met kunstenaar Bram Kuypers aan het stuur. Zes weken lang is de SRV-wagen Kuypers’ moederschip en mobiel laboratorium.