Placeholder

SEABLUE en de Plastic soep

In het Natuurcentrum van Ameland is door de kunstenaars Joris Collier en Gerdie de Jong een kunstinstallatie, SEABLUE, gemaakt. Deze installatie stelt een grote onderwaterwereld voor: puur, schoon en prachtig blauw. Op een organische wijze groeit deze wereld uit tot een met plastic vervuilde zee. Kom naar Ameland en bouw me aan deze installatie!

Project Seablue biedt een aantal workshops voor scholen aan. Alle workshops hebben als rode draad de plastic soep. Gooi geen plastic weg! Neem het mee en maak samen met de kunstenaars een mobille van je vondsten, ga aan de slag met de drukpers of maak grote vissen van plastic voor de installatie.

Info voor de leerkracht

Seablue is een kunstinstallatie en laat een beeld zien wat het overschot aan plastic met ons doet en wat wij kunnen doen om toename van het overschot te voorkomen. Aansluitend aan het bezoek aan Seablue is er is een keuze uit drie workshops( bij boeking vooraf aan te geven): 1. Plastic in beweging! 2.Printen met plastic. 3. Vis in plastic?

Periode
4-3-2019 - 18-10-2019
Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
2 uur
Kosten per groep
€ 75,00
Toelichting kosten
Kosten voor de workshop zijn excl, entreeprijs. Indien u met de groep de rest van het museum wil bekijken komt het entreegeld erbij op.
Maximaal groepsgrootte
25
Opmerkingen
De activiteit bestaat uit het bezoek aan de expo Seablue en de workshop naar keuze.