Placeholder

Een educatief muzikaal verhaal verzorgd door het Noord Nederlands Fluitcollectief

De school krijgt 2 weken voor de voorstelling de decorstukken (formaat A0) en opname van het liedje. Het is de bedoeling dat de kinderen de decorstukken van te voren met de klas gaan inkleuren, verven of versieren. Ze worden gebruikt tijdens de voorstelling. Het liedje van de drie eendjes met rode teentjes kan van te voren worden ingestudeerd met de klas, zodat ze het goed kunnen meezingen tijdens de voorstelling. 

De musici en verteller vormen het Noord Nederlands Fluitcollectief. Ze zijn allen professioneel werkzaam als zelfstandig ondernemer of bij muziekscholen. Ze bespelen vijf verschillende soorten dwarsfluiten, van klein tot heel groot. 

Het avontuur van de drie kleine eendejs begint met het ensemble. Zij spelen het liedje van de drie kleine eendjes met rode teentjes. Vervolgens worden de verschillende dwarsfluiten geïntroduceerd en zingen de kinderen het liedje mee. Hierna wordt het verhaal verteld, begeleidt door dwarsfluitmuziek. Tot slot wordt de eendenrap gezongen samen met de fluitisten. 

Info voor de leerkracht

Impulsregeling Ontvangt uw school subsidie vanuit de impulsregeling Muziekonderwijs? De ‘Drie Eendjes Gingen Wandelen’ sluit goed aan bij de voorwaarden van deze regeling, het past in de doorlopende leerlijn muziek en geeft de mogelijkheid de diverse kunstvakgebieden met elkaar te verbinden Het educatieve programma de ‘Drie Eendjes Gingen Wandelen’ past uitstekend bij kerndoel 54 Kunstzinnige Oriëntatie van SLO TULE. Kijk naar het filmpje: https://vimeo.com/222497849

Periode
15-3-2019 - 1-7-2020
Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Duur
0,45 minuten
Kosten per leerling
€ 6,00
Toelichting kosten
Minimaal 2 groepen inplannen op 1 locatie, maximaal 3 groepen.
Maximaal groepsgrootte
35
Opmerkingen
Tijden voorstelling: 9 uur/ 10 uur/ 11 uur als het op 1 locatie is.