Was de aarde vroeger plat?

Placeholder

Versjes en vragen, vragen en versjes

De leerlingen gaan met de hele klas of in groepjes onder begeleiding van de lees/mediacoach van dBieb aan de slag met gedichten en filosofische vragen. Er komen verschillende gedichtenbundels voorbij en er wordt gefilosofeerd met 'praatprikkels'.

Je kunt de les nu ook online bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=-GggkihAYVg

Info voor de leerkracht

De leerlingen maken kennis met filosoferen, gedichten en illustraties. Er wordt met de hele groep gefilosofeerd met behulp van gedichten en 'praatprikkels'. Als afsluiting maken de leerlingen bij een gemaakt gedicht of een bestaand gedicht een illustratie.

Extra benodigdheden: (Digibord), A4 papier, stiften of potloden. Na afloop ontvangt de leerkracht een A4 papier met daarop alle filosofische startzinnen uit het boek 'Was de aarde vroeger plat?' Hiermee kan er in de klas nog eens gefilosofeerd worden.

Doelgroep
Groep 3
Groep 4
Duur
1 uur
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
In het rijk geïllustreerde gedichtenboek: Was de aarde vroeger plat? (B. Westera en S.Weve) verwoorden grappige, filosofische en informatief getinte versjes niet alleen vragen, maar verwonderen en prikkelen kinderen ook om ‘door te gaan met vragen’!