Theatrale rondleiding

Placeholder

Een spannende wandeling voor en achter de schermen van De Harmonie

Altijd al eens achter de schermen van een groot theater willen kijken? Tijdens de theatrale rondleiding kan dit! Misschien kom je wel in een kleedkamer, het zijtoneel of de artiestenfoyer. Maar dat is nog niet alles, tegelijkertijd kijk je ook nog naar spannende scènes gespeeld door theaterstudenten. Een complete theaterbelevenis!

Tijdens deze wandeling door De Harmonie worden op verschillende locaties scènes gespeeld. De leerlingen krijgen naast het kijken naar theater tegelijkertijd een kijkje achter de schermen van het theater. Een uur lang worden ze door theaterstudenten van de NHL Hogeschool - opleiding Docent Theater - meegenomen in een andere wereld. Ze zien dus een spannende voorstelling, terwijl ze ook iets meer te weten komen over wat er binnen de schouwburg allemaal gebeurd.

Het verhaal:
In verhalen kan alles. Je hoeft het maar te bedenken en je gaat van helemaal niks naar een wereld vol met van alles en nogwat. Een goed voorbeeld hiervan is Fantasië: Het verhaal der verhalen, de wereld waarin alles kan. Je hebt hier bijvoorbeeld wezens die alleen kunnen rijmen, bossen die lichtgeven in het donker en strijders die dagelijks tegen monsters vechten. In Fantasië is in elk hoekje en gaatje wel iets geks te vinden. Jammer genoeg zijn wij niet in Fantasië en is Fantasië niet in de harmonie! Wees welkom bij de meest normale rondleiding door de harmonie zonder afleidingen en geheime deuren.

In de weken voorafgaand aan de theatrale rondleiding komen studenten van de opleiding Docent Theater vijf dramalessen verzorgen in de klas. U wordt hierover tijdig gebeld om afspraken te maken. Ook de cultuurcoach is hiervan op de hoogte. 

Je krijgt een kijkje achter de schermen van De Harmonie en beleeft ook spannende scènes gespeeld door theaterstudenten. Een complete theaterbelevenis!

Info voor de leerkracht

In de weken voorafgaand aan de theatrale rondleiding komen studenten van de opleiding Docent Theater van NHL| Stenden vijf dramalessen verzorgen in de klas. U wordt hierover tijdig gebeld om afspraken te maken. Ook de cultuurcoach is hiervan op de hoogte.

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Duur
60 minuten
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
Scholen rij B worden verdeeld over de theatrale rondleiding en Peter Pan