Taalkoker-Kokertaal

Placeholder

Lân fan taal

Wij komen in de klas met een koffer met daarin verschillende kokers. Daarnaast nemen wij hoedjes mee, deze verbeelden talen, Nederlands, Fries, gebarentaal, cijfertaal, geheimtaal en meer. Na een kort intro en een startwerkblad krijgt iedere leerling een koker met letters. We werken met verschillende talen en maken woorden bij onderwerpen uit de kokers. Waar denk jij aan?, Wie?, Wat?, Waar?, Wanneer? en Hoe? Dan volgt er (bij voldoende tijd) een tweede werkblad. Als afsluiting gaan de leerlingen zelf een hoed maken en schrijven of tekenen daar iets van hen zelf op.

Voor elke leerling nemen we een hoedjeboekje mee. Hierin zitten verschillende speelse taalopdrachten. Voor elk wat wils.

Info voor de leerkracht

We maken gebruik van werkbladen en nemen een koffer mee naar school. De leerlingen maken zelf een hoedje. Ook het hoedjeboekje voor iedere leerling nemen wij mee naar school. Vooraf is geen inleiding van de leerkracht nodig.

Info voor de ouders

De leerlingen maken op school een hoedje en laten door middel van teksten en tekeningen zien wie ze zijn. Wat past bij mij, herkennen anderen mij als ze dit hoedje zien?

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Duur
50 tot 65 minuten
Maximaal groepsgrootte
32