Op ontdekkingsreis met prinses Marijke

Placeholder

naar gezonken schatten met kapitein Star

Prinses Marijke houdt van het verzamelen van mooie dingen van keramiek. Het hele museumpaleis staat er vol mee. Ze is gek op reizen. In de tentoonstelling Gezonken Schatten duiken de kleuters in de wereld van onderwaterarcheologie naar eeuwenoude wrakken. Deze gezonken schepen onthullen vele mooie schatten van keramiek die zijn opgegraven uit scheepswrakken van over de hele wereld. De kleuters krijgen de vraag om verkleed als prinses, piraat, zeemeermin of kapitein naar haar paleis te komen en samen met Prinses Marijke kapitein Star te huldigen omdat hij de Magneetberg heeft verslagen. Ook gaan ze samen in de tentoonstelling op avontuur om prachtige schatten en verhalen uit de onderwaterwereld te ontdekken.

Info voor de leerkracht

U ontvangt twee weken voorafgaand aan het bezoek een gouden envelop voor de kinderen, daarin zit de uitnodiging van de prinses om op bezoek te komen. Alle andere lesmaterialen zijn in de bestanden op deze webpagina te vinden. De informatie voor de leerkracht vertelt uitgebreid van alle mogelijkheden om het bezoek voor te bereiden en na afloop door te gaan. 

De animatie met het verhaal van kapitein Star is als eerste youtubelink bij de links & downloads te vinden, de animatie waarin kinderen zien hoe je een prinses begroet als tweede youtubelink. Ook kunt u het verhaal van kapitein Star als pdf downloaden en alvast lezen. U zou ook zelf bij de animatie kunnen voorlezen (en extra pauzeren) als u dat prettiger vindt dan het bestaande geluid afspelen.

Info voor de ouders

U kan thuis ook het filmpje van kapitein Star en prinses Marijke bekijken natuurlijk! De werkbladen zijn ook een uitnodiging om thuis op onderzoek te gaan. 

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Duur
60 minuten
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
Let op! De kinderen moeten via de tuin bij de achteringang van het museum aan de Groeneweg, binnenkomen. Na de gezamenlijke ontvangst bij de prinses wordt de groep gesplitst. Maakt u alvast een verdeling? U kan op de naambordjes of een blauwe of oranje stip zetten zodat de groep snel verdeeld is.