Muziek, de ziel van de film. Beleef het bij de Notenvloot!

Placeholder

Muziek, de ziel van de film. Beleef het bij de Notenvloot!

Wat is een film zonder muziek? Aan de muziek kan je horen of het een vrolijke of verdrietige film is. Muziek bouwt ook verwachting of spanning op. In het korte concertje wordt filmmuziek gespeeld op de verschillende instrumenten, daarna gaan de kinderen actief aan de slag met muziekinstrumenten.

De voorbereiding voor het bezoek kan gedaan worden aan de hand van bijlagen die hier te vinden zijn. Samen muziek maken, beleven, ervaren en vooral pret hebben is de opzet van deze ochtend. Alles onder de bezielende leiding van vakbekwame muziekdocenten.  De kinderen horen en zien hout-, koper-, snaar- en slaginstrumenten. Na het concertje worden de kinderen in 5 groepen verdeeld en gaan ze ‘en route’ door het gebouw en volgen workshops van 13 minuten. Alle 5 zeer verschillende instrumenten krijgen de kinderen in handen en mogen ze uitproberen. De ochtend wordt gezamenlijk afgesloten in de grote zaal. Alle kinderen krijgen een na afloop een folder mee waarin alles staat wat ze de ochtend hebben beleefd. Deze folder wordt op de school uitgedeeld.

Info voor de leerkracht

Er zijn verschillende bijlagen:  Voorbereiding op school  Hierin staat welke onderdelen het meest belangrijk staan. Uitleg belangrijke zaken voor het bezoek! Hier staat alles in over het verloop van de ochtend. Notenvloot lied, dit wordt voorgezongen en de link naar youtube staat erbij. Notenvloot en  bodyclap met de link naar youtube. Extra: Instrumenten leuk materiaal om met de groep te bekijken, maar is niet verplicht. Portfolio ideeën. Het lied The Lion sleeps tonight.  Doe mee met de wedstrijd, info en de link naar youtube.... . De film die wordt ingestuurd voor de wedstrijd, wordt NIET openbaar gemaakt zonder toestemming. 

Info voor de ouders

Helaas, ivm Corona mogen de ouders de kinderen brengen bij de ingang van het gebouw. Ze mogen niet het gebouw in.

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Duur
1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
28
Opmerkingen
De kinderen gaan in groepjes van max 10 kinderen naar een workshop. I.v.m Corona mogen alleen leerkrachten van de kinderen mee met de workshops.