Muziek, de ziel van de film. Beleef het bij de Notenvloot!

Placeholder

Muziek, de ziel van de film. Beleef het bij de Notenvloot!

Wat is een film zonder muziek? Aan de muziek kan je horen of het een vrolijke of verdrietige film is. Muziek bouwt ook verwachting of spanning op. In het korte concertje wordt filmmuziek gespeeld op fluit, viool, accordeon, trompet en slagwerk, daarna gaan de kinderen actief aan de slag met muziekinstrumenten.

De voorbereiding voor het bezoek kan gedaan worden aan de hand van bijlagen die hier te vinden zijn. Samen muziek maken, beleven, ervaren en vooral pret hebben is de opzet van deze ochtend. Alles onder de bezielende leiding van vakbekwame muziekdocenten.  De kinderen horen en zien hout-, koper-, snaar- en slaginstrumenten. Na het concertje worden de kinderen in 5 groepen verdeeld en gaan ze ‘en route’ door het gebouw en volgen workshops van 15 minuten. Alle 5 zeer verschillende instrumenten krijgen de kinderen in handen en mogen ze uitproberen. De ochtend wordt gezamenlijk afgesloten in de grote zaal. Alle kinderen krijgen een na afloop een folder mee waarin alles staat wat ze de ochtend hebben beleefd. Deze folder wordt op de school uitgedeeld.

Info voor de leerkracht

Voorbereiding: Bijlage: Voorbereiding op school. Hierin staat welke onderdelen het meest belangrijk staan. Uitleg belangrijke zaken voor het bezoek! Hier staat alles in over het verloop van de ochtend. 1. het lied en dit wordt voorgezongen en de link naar youtube staat erbij. 2. Uitleg bodyclap met de link naar youtube. 3 Doe mee met de wedstrijd, info en de link naar youtube.... Extra: leuk materiaal om met de groep te bekijken, maar is niet verplicht. Onder de foto op deze pagina vind je het icoontje van de film hier zijn de youtube filmpjes óók te vinden. De film wordt NIET openbaar gemaakt zonder toestemming.

Info voor de ouders

Wij vinden het erg leuk als de ouders actief meedoen. Er is wel een maximum van totaal 10 begeleiders. Dit heeft alles te maken met de beschikbare ruimte in het gebouw.

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Duur
1,5 uur
Maximaal groepsgrootte
28
Opmerkingen
De kinderen gaan in groepjes van max 10 kinderen naar een workshop. De begeleiders/ouders/leerkrachten doen actief met het programma mee.