Meedoe-kleuterconcert

Placeholder

"Carnaval van de dieren"

Als de musici van het NNO op hun instrumenten gaan spelen, hoeven de kleuters niet stil te zitten! Bij het fantaseren over allemaal verschillende dieren worden ze ondersteund door een verteller die met de kinderen gaat meebewegen op de muziek. Samen met de musici worden de kinderen meteen onderdeel van een prachtige voorstelling met muziek uit 'Le Carnaval des Animaux' van de Franse componist Saint-Saëns. Dit concert duurt een half uur. Er is lesmateriaal in de vorm van een verwerkingsles. Hiermee bieden wij de leerkracht graag handvatten om in de klas met de kinderen te reflecteren op het meedoe-concert. Foto: Grotografie

 

Info voor de leerkracht

De klas graag van tevoren in twee groepjes verdelen. Indien gewenst kunt u bij de indeling van de groepjes rekening houden met kinderen die graag dansen en kinderen die minder gewend zijn om te bewegen/dansen. Wij vragen van de leerkracht een actieve bijdrage aan het meedoe-concert. Vijf minuten voor aanvang van het meedoe-concert zal de presentator de leerkracht alvast in de klas opzoeken voor een korte briefing.

Info voor de ouders

In dit meedoe-concert gaat de presentator met de kinderen aan de slag en leert hoe ze zich door muziek en beweging -maar zonder kostuum- kunnen veranderen. Gedurende het meedoe-concert veranderen de kinderen in verschillende dieren. De musici spelen en helpen bij dit proces.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Duur
30 minuten
Maximaal groepsgrootte
50
Opmerkingen
De kleuters mogen meedoen, dus heel graag voldoende ruimte in het speellokaal.