Icons op school

Placeholder

gastles

Deze gastles maakt het onderwijsprogramma van Icons, Van staatsie tot selfie, helemaal af! Eerst blikt de museumdocent met de kinderen terug op het bezoek aan de tentoonstelling. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met twee heel verschillende worskhops ('smeuïge smoelen' en 'viltportret') en maken verrassende portretten. Wij zorgen voor alle benodigde materialen.

Idealiter is er een aparte ruimte voor de beeldende gastles, zodat bij scholen waar twee of meer klassen na elkaar de gastles krijgen, de materialen kunnen blijven liggen voor de volgende groep. We starten de les graag kort in het eigen lokaal, met een digibord. De presentatie die de museumdocent daarbij gebruikt, vindt u bij de downloads. Lukt het u om die alvast klaar te zetten op het digibord? Er staan twee versies klaar: een powerpoint en en een pdf. Wat voor u het makkelijkst is, mag u klaar zetten. Dank alvast daarvoor. 

Omdat niet alle workshop-ideeën die met onze meedenkleerkrachten zijn bedacht in één ochtend pasten, zijn die extra lessuggesties bij de downloads te vinden. De eerste les, 'smeuïge smoelen' verzorgen wij dus voor u! Tijdens de tweede korte workshop maken de leerlingen een portret met lapjes vilt. Bij de foto's ziet u een impressie van de workshops.

Info voor de leerkracht

Dit programma vindt een week na het bezoek aan het museum plaats, bij u in de klas. Over het museumbezoek leest u alles op een aparte pagina op Schoolkade.nl.

Info voor de ouders

Laat u uw kind op de dag van de gastles oude kleren aantrekken?

Doelgroep
Groep 5
Groep 6
Duur
75 minuten
Maximaal groepsgrootte
30
Opmerkingen
Maakt u uw lokaal startklaar voor de museumdocent? Als u een beeldend lokaal in school hebt en meerdere groepen die deze workshops na elkaar krijgen, dan is het fijn als deze groepen na elkaar in dat lokaal mogen werken. De start vindt plaats in het eigen lokaal met een digibord. De presentatie die de museumdocent daarbij gebruikt, vindt u bij de downloads. Lukt het u om die alvast klaar te zetten op het digibord? Er staan twee versies klaar: een powerpoint en en een pdf. Wat voor u het makkelijkst is, mag u klaar zetten. Dank alvast daarvoor.