Giftige Dierendobbel

Placeholder

ONLINE programma

Het Natuurmuseum Fryslân verandert tijdens de tentoonstelling GIF in een echte dierentuin. Voor het eerst in de geschiedenis van het museum zijn er heel veel levende dieren te zien. Maar de tijdelijke bewoners van het museum zijn niet voor tere zieltjes: van pofadder tot vogelspin en reuzenduizendpoot: de één is nog giftiger dan de ander. Durf jij het aan?

Tijdens het online schoolprogramma worden de leerlingen via een online videoverbinding ontvangen bij de start van de tentoonstelling. Hier vertelt een museummedewerker iets over gif. Waar gebruiken dieren gif voor? Hoe werkt gif? En wat is gif? De meeste giftige dieren en planten hebben verschillende vormen, kleuren en patronen waaraan ze te herkennen zijn.

Met behulp van een dobbelspel gaan de leerlingen digitaal door de tentoonstelling en kunnen zij al hun nieuwsgierige vragen stellen.

Info voor de leerkracht

Bekijk de lerarenhandleiding bij ‘links & downloads’. Voorafgaand aan het online programma wordt een testmoment gepland. Het Natuurmuseum belt de school om hier een afspraak voor te maken. Om live contact te hebben met onze museumdocent heeft u een webcam, luidspreker en een microfoon nodig. Veel scholen zullen hiervoor een laptop dienen aan te sluiten aan het digibord.

Om interactie te hebben tussen museumdocent en de leerlingen is het goed om de voorbereidende les in de klas te doen.

Doelgroep
Groep 3
Groep 4
Duur
40-60 min
Maximaal groepsgrootte
35
Opmerkingen
De duur van het programma hangt af van de aandacht van de kinderen. Bij het testen blijkt de ene groep 40 minuten aandachtig vol te houden, de andere groep heeft aan 60 minuten online nog niet genoeg.