Placeholder

Met de klas naar een film van het Noordelijk Film Festival

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 10 tot en met 14 november vindt het Noordelijk Film Festival plaats, een festivalweek vol met unieke films uit Noord-Europa. De 41e editie is dit jaar nog even anders dan anders; we gaan ervanuit dat we onze films weer mogen vertonen op het grote doek, maar we werken achter de schermen ook aan online mogelijkheden. Eén ding is zeker: we brengen dit jaar weer bijzondere films naar het publiek en ook naar de scholieren!

Scholieren brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie noordelijke kinderfilms, met het filmfestival en (hopelijk) met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker op het grote witte doek! Bij de film bieden we een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop op een leuke manier in de klas behandeld kan worden.

De schoolvoorstellingen vinden tijdens het filmfestival of gedurende de maand november plaats in De Harmonie en/of Slieker Film. Mochten vertoningen op locatie niet kunnen door de dan geldende maatregelen dan verplaatsen we het filmprogramma naar de klas. 

Welke film er wordt vertoond is nog niet bekend. Deze informatie komt t.z.t. op deze pagina te staan, evenals de lesmap.

Info voor de leerkracht

- Per 11 leerlingen mag er maximaal 1 begeleider mee.
- Zodra het lesmateriaal beschikbaar is kun je het van deze pagina downloaden.

Doelgroep
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
+- 90 minuten
Maximaal groepsgrootte
80