Placeholder

Met de klas naar een film van het Noordelijk Film Festival

Pak je kompas en ga mee op avontuur naar het Noorden! Film kijken inclusief bijpassend lesmateriaal voor scholieren.

Leeuwarden staat begin november weer helemaal in het teken van film! Van 10 tot en met 14 november vindt het Noordelijk Film Festival plaats, een festivalweek vol met unieke films uit Noord-Europa. Ook dit jaar tijdens de 41e editie brengen we weer bijzondere films naar het publiek en ook naar de scholieren!

Scholieren brengen we via onze schoolvoorstellingen graag in aanraking met mooie noordelijke kinderfilms, met het filmfestival en (hopelijk) met de ultieme ervaring van het film kijken in het donker op het grote witte doek! Bij de film bieden we een passende digitale lesmap aan waarmee de film vooraf en na afloop op een leuke manier in de klas behandeld kan worden.

De schoolvoorstellingen vinden tijdens het filmfestival plaats in De Harmonie en/of Slieker Film. 

Over de film

CAPTAIN NOVA

Kijkwijzer 6+Thema’s: Science Fiction, milieu, tijdreizen

Donderdag 11 en vrijdag 12 november van 09:15 tot ca. 10:40 uurLocatie: Aegon zaal de Harmonie

De spannende SF-film Captain Nova begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst. Lukt het Nova en Nas om alsnog de wereld te redden?

Nederland 2021, 85 minutenRegie: Maurice Trouwborst / Nederlands gesproken

 

 

 

Info voor de leerkracht

Hoe gaat het op het festival?

Bij binnenkomst in Stadsschouwburg De Harmonie worden jullie ontvangen door een van onze medewerkers en afgevinkt op de lijst.

  • Wij hanteren vrije zit, maar in de zaal worden jullie begeleid door onze vrijwilligers om met de groep een plekje te vinden bij elkaar.
  • Jassen en tassen mogen mee de zaal in.
  • Er is geen pauze. Na afloop kan er in de foyer gerust iets gegeten worden wat zelf meegebracht is.
  • Iemand van de organisatie doet een welkomstwoordje voordat de film begint.
  • Ook dit jaar hebben we stembriefjes. Deze worden uitgedeeld aan uw leerlingen bij de ingang van de zaal. Het is de bedoeling dat uw leerlingen de film beoordelen op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 staat voor slecht en 5 staat voor geweldig. Wanneer de film is afgelopen kunnen de briefjes ingeleverd worden bij de uitgang van de zaal. Het is handig dat u dit vooraf in de klas uitlegt aan de kinderen.
  • Instrueer alstublieft uw leerlingen de zaal netjes achter te laten!

CORONA:

Omdat er niet met qr-codes wordt gewerkt moet iedereen boven de 12 jaar bij binnenkomst en vertrek een mondkapje dragen. Wanneer diegenen plaats hebben genomen in de zaal mag het kapje gedurende film af.
Dit zal voornamelijk voor leerkrachten en begeleiders gelden en wellicht voor een klein aantal leerlingen.

 

Doelgroep
Groep 3
Groep 4
Groep 5
Groep 6
Groep 7
Groep 8
Duur
+- 90 minuten